4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Polisten silah operasyonu

Adana'da bir eve yapılan operasyonda 1 adet Kaleşnikof marka silah ile bu silaha ait şarjör ve 184 adet 7.62 milimetre çapında dolu fişek ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, merkez Seyhan ilçesi, Emek Mahallesi'nde ikamet eden İ.Ç. isimli kişinin evinde Kaleşnikof marka silah olduğu ve bu silahı satmaya çalıştığı öğrenildi.

Yapılan çalışmada İ.Ç.'nin Kurtuluş Mahallesi'nde ikamet eden H.A.E. adlı kişi ile birlikte hareket ettiği yönünde bilgiler alınması üzerine, savcılıktan arama kararı alınarak H.A.E. ve İ.Ç.'nin ikametlerinde gerekli arama yapıldı.

Aramalar sırasında İ.Ç.'nin evinde 1 adet 1987SH4090 seri nolu Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet bu silaha ait şarjör, 184 adet 7,62 milimetrem çapında dolu fişek ele geçirildi. H.A.E.'nin ikametinde ise herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı.

Zanlılardan H.A.E., ifadesine başvurulduktan sonra serbest kalırken, şüpheli İ.Ç.'nin ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?