3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Polonyalıların gözü Çukurova'da

Polonya Ticaret Ataşesi Michal Mierzwa, tarım bakımından önemli bir potansiyeli bulunan Çukurova Bölgesi ile ticaret yapmak istediklerini bildirdi.

Polonya Ticaret Ateşesi Michal Mierzwa, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş'ı ziyaretinde, öncelikle Polonya-Türkiye ticari yakınlaşmasının artırılması gerektiğini belirterek, "Ardından da tarım bakımından büyük potansiyeli bulunan Çukurova Bölgesi ile ticaret yapmak istiyoruz" dedi.

Mierzwa, Türkiye ile karşılıklı ticaret yapılan malların ve sektörlerin benzer olduğunu, özellikle otomotiv, makina imalat ve yedek parça alanında güçlü işbirliği olduğunu, bunun mutlaka üretime dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Mierzwa, "Türkiye, Polonya'da özellikle tekstil alanında büyük pazar payına sahip. Ancak Çin, Polonya tekstil pazarında her geçen gün güç kazanmaktadır. Dolayısıyla, bu gelişme Türkiye'nin pazar payını kaybetme riskini de beraber getirmektedir. Çukurova, bu anlamda daha da önem kazanmaktadır" diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, günümüz küresel ticaretinde rekabet şartlarının gün geçtikçe ağırlaştığını, dolayısıyla bölgesel işbirliklerinin önem kazandığına işaret ederek, "Polonya-Türkiye ilişkilerinin bu ortamda daha da güçlenmesinin önemi açıktır. Gerek ihraç ve ithal edilen ürünler bazında, gerekse üretim olanakları ve yatırım imkanları bakımından ülkelerimiz karşılıklı büyük potansiyele sahiptir. Çukurova, tarımsal üretim, gıda, makine, mobilya, inşaat, yeraltı zenginlikleri, enerji potansiyeli, iklim koşulları gibi konularda Türkiye genelinde avantajlı bir yapıya sahiptir. Bu yapının, bölgemizin Polonya ile ticari işbirliğine olumlu katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Karşılıklı ilişkilerimizi geliştirip güçlendirerek ticari işbirliğimizi daha iyi boyutlara taşıyabileceğimize inanıyorum. Bölgemiz iş dünyasını temsil eden en büyük kurum olan Adana Ticaret Odası olarak bu konuda her türlü girişime hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?