4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Postacılar Ankara'ya yürüyor

İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya yürüyen Haber-Sen üyeleri, Adana'ya ulaştı.

PTT Genel Müdürlüğü'nün önünde buluşmak için Diyarbakır ve İstanbul'dan yürümeye başlayan KESK'e bağlı Haber-Sen üyeleri, bugün Adana'ya ulaştı. Diyarbakır ekibi, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde Haber-Sen Adana Şubesi üyeleri tarafından karşılandı.

Buradan yürüyüşe geçen sendika üyeleri, attıkları sloganlarla özlük haklarının yeniden düzenlenmesini istedi. Postacılar, banka hizmetlerinin verildiği PTT şubelerinde yaşanan soygunlarda 4 arkadaşlarının hayatını kaybetmesine rağmen, yeterli güvenlik önleminin alınmadığını iddia etti.

Atatürk Caddesi'nden yürüyerek Cemalpaşa Postanesi'ne ulaşan Haber-Sen üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, her geçen gün artan meselelerinin çözümü için İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere iki koldan yürüyüşe geçtiklerini belirterek, tüm bu adaletsizliklere karşı demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını ifade etti. Yürüyüş sırasında uğradıkları kentlerde kendi kurumları olan PTT binalarına alınmadıklarını, arkadaşlarını ziyaret etmelerine izin verilmediğini ileri süren Yılbaşı, "Yıllık iznini kullanarak eylemimize katılmak isteyenlere izin vermeyenleri, bizi kendi kurumumuza almayanları kınıyoruz" dedi.

Çalışanların haklarının her geçen gün daha fazla gasp edildiğini öne süren Yılbaşı, "PTT çalışanlarının meseleleri her geçen gün artmakta, çalışanların hakları her geçen gün daha fazla gasp edilmektedir. Kefalet Sandığı'nda biriken paralarımız bize ödenmedi. Postacılar 12 saat çalıştırılıyor. Şimdi de kargo şirketi kuruldu. Postacı, bir buzdolabını evin 5. katına kadar çıkarmak zorunda bırakılıyor. Can güvenliğimiz yok. Bazı şubelerde memurlar, güvenlik kamerası olmayan tek kişilik yerlerde çalıştırılıyor. İşveren, çalışanının can güvenliğini sağlamak zorundayken bunun tam tersine can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Biz kamu çalışanıyız, risk alamayız. Hakkımızı aramak için bize sokaklardan başka yer bırakmadılar" diye konuştu.

Postacılar, basın açıklamasının ardından Mersin'e hareket ederken, İstanbul ve Diyarbakır'dan yola çıkan gruplar yarın Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde buluşacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?