3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Pozantı'da Bal Festivali yapıldı

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakçı Köyü'nde geleneksel Bal Festivali'nin dördüncüsü, İl Özel İdaresi'nin organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Bal Festivali'ne Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, AK Parti Adana milletvekilleri Vahit Kirişci, Fatoş Gürkan Zopcuk, Pozantı Kaymakamı Bülent Karacan, İl Genel Meclis Başkanı İlyas Karabulut ile çok sayıda davetli ve köy sakini katıldı.

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, köy yolunda ilerlerken, çıplak tepelerden başka bir şey görmediğini ve köylünün nasıl geçindiğini merak ederek geldiğini belirterek, "Yapılan çalışmaları gördüğümde, köylümüzün çalışarak neler yapabileceğini bir kez daha kanıtladığını ifade ediyorum. Pozantı Kaymakamı Bülent Karacan ve diğer bürokratlara başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Oflu da, İl Özel İdaresi'nde çalışırken, Karakışlaklı Köyü'ne uğradıklarını anlatarak, "Tek bir ağaç yoktu. Biz de 'köylü nasıl geçiniyor' diye merak ettik. Daha sonra rapor tuttuk ve bu köyde arı yetiştiriciliğinin yolunu açtık. İlk olarak 20 arı kovanı dağıttık. Sonradan takip ettik, kimi güzel yapıyor, kimi beceremiyor. Şu anda ise baktığımızda ağaç olmayan köyde tabiri caizse, mucize gerçekleşti. 38 aile bu işi yapıyor. 1.5 trilyon köye para giriyor. Bütün köylünün refahı yükseldi" şeklinde konuştu.

İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun ise konuşmasında, Türkiye'nin bal üretiminde dünya dördüncüsü olduğunu belirterek, "Yıllık üretimimiz 180 bin tondur. Kovan sayımız 4.4 milyon adettir. Kovan sayısında Çin'den sonra ikinciyiz. Ancak kovan sayısı ile üretim arasında bir dengesizlik var" dedi.

Milletvekilleri Vahit Kirişci ile Fatoş Gürkan Zopcuk'un konuşmasının ardından 60 bal üreticisinin katıldığı "En iyi bal" yarışması yapıldı. Yarışmayı 50. sıradaki balı ile Mehmet Avcı kazanırken, Mustafa Bulut ikinci, Mesut Aşan üçüncü oldu. Yarışmada ilk ona girenler arasında bayan bal üreticisi Elif Yetkin'in olması köylü kadınları memnun etti.

Törene katılanlara bal, sıkma ve ayran ikram edilirken, yerel sanatçılar müzik ziyafeti çekti.Bal Festivali köy muhtarı Harun Yetkin'in, bahçede verdiği etli pilav ziyafeti ile son buldu

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 18:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfullah karakaya IP: 88.244.168.xxx Tarih : 28.08.2008 00:56:08

ben karakışlakçı köyü vatandaşı olarak gurur duyuyorum bütün karakışlakçı halkını selamlıyorum sakaryadan seyfullah karakaya