3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Pozantı'da raylar yenileniyor

Adana'da, Çiftehan-Pozantı-Belemedik istasyonları arasındaki 26 kilometrelik demir yolu hattını yenileme çalışmaları düzenlenen törenle başladı.

Törenin yapıldığı Pozantı İstasyonu'na, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte trenle giden Adana Valisi İlhan Atış, TCDD'nin bu çalışmasıyla, Adana-Pozantı arasındaki demir yolu ulaşımının daha rahat ve hızlı olacağını belirtti.

Üstyapısı yenilenecek 26 kilometrenin uzun bir mesafe olduğunu ifade eden Atış, "Eskiden 1 kilometre için bile tören düzenlerdik, şimdi güzel şeylere alıştık" dedi.
Atış, hattın yenilenmesinin kentin turizmine de katkı sağlayacağının altını çizerek, "Kentte turizmin gelişmesi için hep beraber çalışmalıyız" diye konuştu.

TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü de, "Anadolu-Bağdat Demir Yolu Hattı" ismiyle 1903 yılında inşaatına Konya'dan başlanan ve 1912'de işletmeye açılan hattın ilk kez 1981'de yenilendiğine işaret ederek, Avrupa'yı Orta Doğu'ya, Anadolu'yu Akdeniz ve limanlara bağlayan bu hattın, Toroslar'ın dik ve eğimli vadileri arasından ulaşımı sağladığını belirtti.

Törene; Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Akkale ve İl Müftüsü Mehmet Barış ile çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 15:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?