2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Pozantılılardan Kurtuluş gecesi

Pozantılılar Derneği, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Adana bir gece düzenledi.

"Kurtuluş ve Dayanışma Gecesi" adı altında gerçekleştirilen geceye Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Akçatekir Belediye Başkanı Derviş Oruç, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ile siyasi parti il, ilçe başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Pozantılılar Derneği Başkanı Savaş Daşkan, bu gecelerin hemşehriler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu diri tuttuğunu ifade etti. Daşkan, "Pozantılı olmak ayrıcalıktır. İlçemiz sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi geçmişiyle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da gerek kendisine komşu iller gerekse Türkiye'nin pek çok şehrinden yazlıkçıları ağırlamaktadır. Bu özelliğimizi koruyarak bölgenin yayla ve dağ turizminin kalbi olmayı sürdürmek hedefindeyiz" dedi.

Davetliler arasında bulunan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de konuşmasında, ilçenin tarihi ve turistik önemine değinerek, bölgede uzun süredir tartışma konusu olan otoyol geçişinin sonraki dönemleriyle ilgili bugünden bir planlama yapmanın gereğinden bahsetti. Öztürk, "Pozantılıların böylesi güzel etkinliklerde bir araya geliyor olması sevindiricidir. Adana'da yaşayan Pozantılıların bu samimi ve sıcak atmosferi hep korumaları en büyük dileğimdir" dedi.

Pozantılılar Derneği’nin "Kurtuluş ve Dayanışma Gecesi"nde bölgeden Edebiyat Öğretmeni Mahmut Dündar, ilçenin düşman işgalinden kurtuluş sürecini anlattı. Pozantılılar Derneği Sekreteri ve Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Çay da dernek faaliyetleriyle ilgili davetlilere bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 12:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?