2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Prim affına 6 bin 200 başvuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Mustafa Keskin, Adana'da Bağ-Kur ve SSK prim borçlarına af getiren yasadan yararlanmak için şu ana yaklaşık 6 bin 200 mükellefin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Keskin, tarım Bağ-Kur'lu ve tarım sigortalıların, af yasası konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla köy muhtarlarına yönelik Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, prim ödeme zorluğu çekenlerin başında çiftçi kesiminin geldiğini belirtti.

Keskin, "Prim ödeme konusunda en mağdur kesim çiftçi kesimi. Bu af onları yakından ilgilendiriyor. Geçmişten borcu olan çiftçilerimiz, bu borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecekler. Sizleri bunun için burada topladık. 28 Temmuz'da bu
hak bitecek. Bu haktan yararlanmak isteyen çiftçilerimiz yasadan mutlaka yararlansınlar" dedi.

"Burada verdiğimiz mesajları köylerinize gittiğinizde köy sakinlerine anlatın ki onlar da bu konuda bilgi sahibi olsunlar" diyen Keskin, af yasasının hasat zamanına gelmesinin de büyük şans olduğunu kaydetti. Keskin, af yasasıyla, 49 bin YTL'lik borcun, peşin ödenmesi halinde 20 bin YTL'ye düştüğünü vurguladı.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Keskin, Adana'da, aftan yararlanmak için şu ana kadar SSK'ya 2 bin 500, Bağ-Kur'a da 3 bin 700 başvuru yapıldığını belirtti. Başvuru yapan yaklaşık 6 bin 200 mükellefin borçlarının toplamının 2 milyon YTL'yi bulduğunu kaydeden Keskin, başvuruda bulunanların çoğunluğunun, borçlarını peşin ödediğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?