3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Projelere 22 milyon YTL aktarılacak

Kalkınma ajanslarının önündeki yargı engelinin kalkmasıyla birlikte faaliyetlerine tekrar kaldığı yerden devam eden Çukurova Kalkınma Ajansı'nın, 2008 yılının geri kalan döneminde teklif çağrısına çıkarak 4 ana başlıktaki projeler için 22 milyon YTL kaynak aktaracağı bildirildi. 

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Konuralp Sezgili, yaptığı açıklamada, pilot bölge olarak ilki Adana ve Mersin'de start alan Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2008 bütçesinin 28.7 milyon YTL olduğunu belirtti. Bütçenin yaklaşık yüzde 80'inin projeler için kullanılacağını ifade eden Sezgili, "Projeler için ayrılan fon 22 milyon YTL. Önümüzdeki kısa dönemde teklif çağrısına çıkacak, programın kapsamı ve hedefleri, hibe desteği için kimlerin başvurabileceği, desteklerin tutarları, başvuru koşulları gibi konularda geniş kapsamlı bir yayın, tanıtım ve bilgilendirme faaliyetinde bulunacağız. Ajansın gerçekleştireceği teklif çağrılarına yönelik bilgiler ajansın internet sitesi ve diğer iletişim kanallarıyla ilan edilecek. Başvuru için de belli bir süre tanınacak. Yıl bitmeden sözleşmesi de imzalanacak" dedi. 

Sezgili, proje teklif çağrılarına 4 ana başlıkta çıkacaklarını, proje bileşenlerini 'Sınai üretim kapasitesi ve rekabeti geliştirme', 'Tarımsal üretim ve kırsal kalkınma', 'Sosyal gelişme ve istihdam' ile 'Alt yapı, çevre, kültür ve turizmin geliştirilmesi' başlıklarıyla sıraladı. 

Sezgili, bu yılki proje desteklerinin 2007-2008 ön bölgesel gelişme planındaki eksene göre oluşturulduğunu, ajansın koordinatör kuruluş olarak çalışmalarını sürdüreceğini, projelerin değerlendirmesinin bağımsız uzmanlarca yapılacağını vurguladı. 

Bölgenin gelişme eksenini ortaya koymak adına yürütülen 2009-2013 Bölgesel Gelişme Planı için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Sezgili, şunları kaydetti:
"Bölge ile ilgili sosyoekonomik verileri yönetmek adına veri tabanı çalışması hazırlıyoruz. Veri tabanıyla bölge vizyonu oluşturulacak. Ayrıca, Adana ve Mersin'deki ilçelere ziyarete çıkacağız. Burada kamu kurum, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla temasa geçeceğiz. Ziyaretlere önümüzdeki ay içinde başlayacağız. Bölgedeki paydaşları bir araya getireceğiz. Hem ziyaretler ve buluşmalar hem de veri tabanı çalışması sonucunda sektörel ve tematik platformlar oluşturulacak. Bölgenin güçlü ve zayıf yönleri tespit edilecek. Bu eksene göre de destekleme sağlanacak. Böylelikle tüm bu çalışmalarımız sonucunda bölgesel gelişme planımız 2008 yılı sonunda tamamlanmış olacak. Şu an çalışmalarımıza yönelik Adana Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İlhan Atış'ın önemli desteklerini görüyoruz."
Sezgili, diğer taraftan ajansa proje katmak isteyen her kesime ücretsiz eğitim vereceklerini de kaydederken, eğitimlerin Adana ve Mersin merkez ve bu illere bağlı tüm ilçelerde olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 13:23:01
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 13:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?