4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Psikolojik sorunları vardı'

Adana'da annesini babasına ait ruhsatlı tabanca ile öldürdüğü iddia edilen ilköğretim okulu öğrencisi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) teslim edildi. Kızının SBS'ye gireceğini söyleyen Ali A., "Kızımın psikolojik sorunları vardı" dedi.


Cinayeti işledikten sonra evlerinin yakınındaki telefon kulübesinden polisi arayarak annesini öldürdüğünü söyleyen R.A., Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog nezaretinde verdiği ifadede annesini öldürdüğünü kabul etti. R.A., Türk Ceza Kanunu'nun 31/1. maddesindeki 'Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında ceza kovuşturması yapılamaz, ancak çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir' hükmü gereğince SHÇEK'e bağlı Çocuk Sitesi'ne teslim
edildi.


R.A.'nın kimlik yaşının 11 olmasına karşın 13-14 yaşlarındaki bir çocuk görüntüsü veren ve sınıfındaki arkadaşlarının da 13 yaş ortalamasında olduğunu göz önünde bulundurularak gerçek yaşının belirlenmesi için kemik testi yapılmasına karar verildi. R.A., testin sonuçları alınıncaya kadar Çocuk Yuvası'nda da koruma altında tutulacak.


Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışırken bir süre önce TCDD'de Fevzipaşa Mahallesi hemzemin geçit kontrolörü olarak görev yapan baba Ali A., olay anında görevde olduğunu söyleyerek, olanlara inanamadığını açıkladı. Kızının psikolojik sorunları olduğunu anlatan Ali A., "Okulda sürekli sorunlar yaşıyordu. Arkadaşlarıyla kavga ediyordu. Okul idaresi durumu bildirince, 1.5 - 2 ay önce okuldan aldık. Kendisine dinlenmesini, moralini düzeltmesini ardından okula göndereceğimizi söyledik.


Bugün sınava girecekti. Akşam annesiyle tartışmış. Ama sınava girip girmeme meselesi yüzünden değil, normal bir anne çocuk tartışması olmuş" diye konuştu.
R.A'nın 9 yaşındaki erkek kardeşi Y.A ise kız kardeşinin kendileri uyurken annesini öldürdüğünü, polisin gelmesiyle olaydan haberdar olduklarını belirterek, "Sabah bizi emniyete götürdüler. Ben orada ablamı gördüm. Annemi öldürdüğü için ona küfrettim" dedi.


Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fazlı Doğanç ise kızın çocuk esirgeme kurumunda psikiyatris ve psikologlar kontrolünde tedavi edileceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 09:10:21
Güncelleme :8 Haziran 2009 Pazartesi 09:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?