3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

PTTBank yine soyuldu

Adana'da Pttbank'ın PTT Evleri şubesi 4 yılda ikinci kez soyuldu. Kadın veznedarı silahla tehdit edip not veren saldırgan 17 bin 500 lirayı alıp yürüyerek kaçmayı başardı. Polis güvenlik kamerası görüntülerinden soyguncunun kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Olay, merkez Seyhan ilçesi PTT Evleri Mahallesindeki Pttbank Şubesi'nde yaşandı. İddialara göre, öğle saatlerinde müşteri gibi PTT'ye gelen şüpheli, içeride kimsenin olmadığı bir sırada, veznedar 28 yaşındaki Perihan Kalemakmeşe'ye "Sakin ol, kimseyi telaşa verme, parayı poşete koy." yazılı bir not uzatıp silah doğrulttu. Neye uğradığını şaşıran görevli kadın, şubedeki 17 bin 500 lirayı soyguncuya verdi.

Soyguncu aldığı paralarla yaya olarak kaçtı. Şoka giren genç kadın, soygunun ardından polise haber verdi. Polis, 30-35 yaşlarında orta boylu, siyah gömlekli bir şüphelinin peşine düştü ancak aramalara rağmen bulunamadı. Soygun sırasında siyah gözlüklü ve maskeli olduğu belirlenen şüphelinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için Emniyet Asayiş Şubesi Gasp bürosu ekipleri, Pttbank'ın güvenlik kameraları görüntülerinde inceleme yapıyor. Bu arada, Emniyet Olay Yeri İnceleme ekipleri, şüphelinin bıraktığı not üzerinde parmak izi incelemesi de yaptı.

PTT şubesi, 12 Kasım 2009 tarihinde de soyguna uğramıştı. Kar maskeli soyguncu, veznedar Erkan Başpınar'ı silahla tehdit ederek paraları alıp kaçmıştı. 25-30 yaşlarında olduğu belirlenen şüpheli kaçmaya başarmıştı. Pttbank'ın merkez şubeleri hariç diğer şubelerinde güvenlik görevlisi istihdam edilmiyor.

CHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2013 Cuma 18:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?