2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

PTT'de bayram mesaisi

PTT'nin kargo dağıtım hizmetlerinin, vatandaşın mağdur olmaması için 9 günlük bayram tatili süresince de devam edeceği bildirildi.

PTT Adana Başmüdürü Mahmut Akbal, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle posta trafiğinde büyük artışlar olacağından, hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi için bir takım tedbirler aldıklarını belirtti.

Bayram dolayısıyla alınan özel çalışma düzeninin 22 Eylül'den 6 Ekim'e kadar devam edeceğini ifade eden Akbal, "PTT Başmüdürlüğü olarak 15 PTT Merkez Müdürlüğünde ve bu merkezlerimize bağlı 68 şube, 18 acente ile 641 köyümüzün tamamında PTT hizmetleri mesai durumlarına göre en iyi şekilde devam edecektir. Bu hizmetler için 700 personel görev yapacak ve hizmetlerin yürütülmesi için 28 araç, 144 motosiklet ve 138 bisiklet kullanılacaktır" dedi.

Ramazan Bayramı süresince mesaiye açık PTT merkezlerinin gişelerinden APG, telgraf, kargo ve mektup kabulüne aralık verilmeksizin devam edileceğini kaydeden Akbal, şunları söyledi:

"Posta dağıtım hizmetlerimiz sadece bayramın 1, 2 ve 3. günü yapılmayacak, diğer günlerde dağıtım hizmetlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. Ancak, telgraf, APS, kargo ve KKTS dağıtımı her gün yapılmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı dolayısıyla postaya verecekleri özellikle tebrik kartları, paket ve koli gibi gönderileri son güne bırakmadan hemen göndermeleri, gişelerimiz önlerindeki izdihamı önleyeceği gibi, gönderilerin de bir an önce alıcılarına ulaşmasını sağlayacaktır."

Adresin ayrılmaz bir parçası olan posta kodunun yazılmasının, gönderilerin alıcılara çabuk ve sağlıklı şekilde ulaşması bakımından önemli olduğunu ifade eden Akbal, ayrıca Adana'da sokak numaralarının bir süre önce değiştiğini, gönderilere eski adres yazılmasından dolayı sıkıntı yaşandığını belirterek, sıkıntının giderilmesi için gönderilerin üzerine yeni adresin yazılmasını istedi.

Akbal, toplantının sonunda, Ramazan Bayramı'nın ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?