3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

PVC'de sağlık riski çözüldü

PVC üretiminde stabilizatör olarak kullanılan kurşun maddesinin yol açtığı çevre ve sağlık problemleri sebebiyle üretimin kurşunsuz PVC'ye kaydığı bildirildi.

PVC ürünlerinin güneşe maruz kaldığında ufalanarak kurşun içeren ince tozların ortama yayılmasına ve insanlar için potansiyel sağlık etkilerinin oluşmasına sebep olabileceği ifade edildi.

Kurşunsuz PVC'nin sağlık yönünden büyük önem taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, "İnorganik kurşun bileşikleri solunum ve sindirim yoluyla, organik bileşikleri ise deri yoluyla insan vücuduna alınabilir. Kana karışan kurşun buradan büyük oranda kemiklere ve diğer dokulara gitmekte ya da dışkı ve böbrekler yoluyla vücuttan atılmaktadır. Kemiklerde biriken kurşun zamanla çözünerek böbreklerde tahribata neden olabilmektedir" görüşünde birleşiyor.

Yıllardır sektörde PVC bayiliği yapan Önder Çevikel, özellikle gelecek nesillerin korunması için kurşunlu benzinin tamamen yasaklandığı gibi kurşunsuz PVC üretiminin de yasaklanması gerektiği ifade etti. Çevikel, müşterilerinin PVC'de kurşunsuz özellik olup olmadığını aramaya başladığını ve bu bilincin hızla yayıldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 12:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?