3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Radyo vericileri taşınıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın Yerel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Adana’da düzenlenen panelde verdiği müjde büyük yankı uyandırdı.

Başkan Durak’ın, kent estetiğini olumsuz etkileyen ve yaydığı radyasyonla insan sağlığına zarar veren radyo vericilerinin, bir proje kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Ali Hocalı Köyü’ne taşınacağını açıklaması radyo yayıncılarını memnun etti.

RATEM’in Adana’da düzenlendiği panelin açılışında konuşan Başkan Durak, kent halkını ve radyo yayıncılarını ilgilendiren radyo vericilerinin kent dışına taşınması konusunda kendisinden beklenen açıklamayı yaptı.

Panelin bir gün öncesinde RATEM yöneticilerinin makamına gerçekleştirdiği ziyarette dile getirdikleri sorunu kısa sürede çözüme kavuşturan Durak, “Radyo temsilcileriyle konuştum, biz bu işi üstleneceğiz. Adana’da yayın yapan 27 radyo var. Bu radyoların vericileri apartmanların damlarına yerleştirilmiş. Antenler şehri çirkinleştiriyor, radyasyon yayıyor, fiziki tehlikesi de var. Bu antenlerin toplanıp şehrin dışında bir tepeye yerleştirilmesi ve tek bir merkezden kendilerine ait verici ve antenlerle yayın yapmaları gerekiyor. Ayrıca, vericilerin güçlendirilmesi ve bütün radyoların daha etkili yayın yapabilmesi karşılığında, biz de belediyemiz ve bağlı şirketlerimizin hizmetlerini radyolar aracılığı ile halkımıza tanıtacağız. Bu işten hem radyolar hem de belediyemiz kazançlı çıkacak. Ayrıca kent estetiğine katkısı olacak ve en önemlisi de kent halkını radyo vericilerinin yaydığı radyasyondan koruyacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Durak’ın bu sözleri, başta RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy olmak üzere salonu dolduran radyo ve televizyon yayıncıları tarafından uzun süre alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?