3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Radyolar tek ajansla çalışacak

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) çatısı altındaki girişimleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla kent merkezindeki vericilerini ortak bir kulede toplama sözü alan yerel ve bölgesel radyolar, birlikteliklerini ticari alana da taşıyor. Dağınık yapı dolayısıyla pazarlamada sıkıntılar yaşayan radyolar, tek ajansla çalışacak.

Sektörün sıkıntılarını aşmak ve gelişimine katkı sunmak üzere seri toplantılar düzenleyen, son olarak yerel Kanal A televizyonunda bir araya gelen 14 yerel ve bölgesel radyo temsilcisi, pazarlamada ortak hareket etme kararı aldı. Temsilciler, düzenlenen ortak protokol ile pazarlama yetkisini Ak Ajans'a devretti.

Ak Ajans Temsilcisi Efsun Erkemen, hem firmaların hem de sesini duyurmak isteyenlerin radyolardan ciddi şekilde yararlanacağına inandığını belirterek, "Radyo çok önemli bir mecra, ancak dağınıklık nedeniyle şu ana kadar ciddi koordinasyon sağlanamadı" dedi.

Günümüzde direksiyon başındaki sürücüye ve arabanın içindeki insanlara radyodan başka bir araçla ulaşma şansı bulunmadığını anlatan Erkemen, "Radyonun imparatorluğu arabadır. 'Drive time' dediğimiz süreçler var ve bu zaman diliminde sabah işe gidip gelirken radyo dinlenir. Turgut Özal Bulvarı'ndan kent merkezine gelen bir kişi en az 20-25 dakika radyo dinler. Güç birliği yapan radyoların birini yakalama şansı çok yüksektir. Hem firmalara hem adaylara ve aday adaylarına radyoları kullanmalarını tavsiye ediyorum. Biz onların zamanlarını iyi değerlendirebilmeleri için böyle bir karar aldık. Bizimle iletişime geçtiklerinde, Adana'daki radyoların hemen hemen tamamıyla iletişime geçmiş olacaklar" dedi.

Radyo temsilcileri de, radyoların uzun yıllar birbirinden kopuk kaldığını ve şimdi ayrı ayrı koşturmak yerine tek ajansa reklam yetkisinin verilmesiyle gücün artacağına savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?