1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ramazan doya doya yaşanacak

ADANALI RAMAZAN’I DOYA DOYA YAŞAYACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı “Ramazan Şenliği”nin Adana’da düzenleneceğini söyledi. Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı’nı Adanalı’nın doya doya yaşayacağını belirten Aldırmaz, “Tüm etkinliklerimiz ücretsiz olacak. Ayrıca, Ramazan ayı süresince 1000 kişilik “Ramazan Çadırı”nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız oruçlarını açabilecek” dedi.

Ramazan Şenliği’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 1 Ağustos 2011-1 Eylül 2011 tarihlerinde Merkez Park Galleria arkasındaki bölgede gerçekleşecek Adana Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında Osmanlı tarzı mimari ile 215 stant kurulduğunu bildirdi. Aldırmaz, Adanalı esnafın ürünlerinin sergileyeceği stantlarda; 36 çeşit ürün yelpazesi ile yeme içme alanının dışında tekstil, hediyelik eşya, iletişim, sağlık sektörleri gibi halkımızın tüm Ramazan alışverişini yapma imkanı bulacağını kaydetti.

Osmanlı Çarşısı’nın her gün saat 16.00’da açılacağını sahur ile kapanacağını vurgulayan Aldırmaz, Ramazan ayı boyunca her gün 1000 kişilik iftar çadırında ihtiyaç sahibi vatandaşların oruçlarını açabileceğini anlattı.

Etkinliklere katılacak vatandaşların huzur ve güveni sağlayacak her türlü tedbirlerin alındığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Ramazan Şenlikleri kapsamında her akşam Hacivat-Karagöz, ip cambazı gösterisi, Aşukla Maşuk, tiyatrolar, her hafta bir yerel sanatçımız olmak üzere, folklor gösterileri, halk ve sanat müzikleri, mehteran gösterileri, semazen ve tasavvuf müzikleri gibi etkinlikler halkımıza ücretsiz sunulacak” dedi.

26 Ağustos 2011 Cuma akşamı “Kadir Gecesi” Özel Programı organize edileceğini ifade eden Aldırmaz, bu kutsal günde ayrıca, Tasavvuf Müziği Konseri verileceğini, ilahiler okunacağını bildirdi.

Her hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları kurulan açık hava sinemasında film gösterimlerinin düzenleneceğini vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, “Bu yıl bu büyüklükte ve zenginlikte bir Ramazan Şenliği Türkiye’de tek olup, amacımız halkımızın çocuklarına; eski Ramazanları, yardımlaşmayı ve kültürümüzü aşılayabilmelerini sağlamaktır. Tüm halkımızı Ramazan Şenliği etkinliklerine davet ediyorum” şeklinde konuştu. Aldırmaz, Ramazan Ayı boyunca 5 ulusal ve 8 yerel sanatçının konser vereceğini de sözlerine ekledi.

ADANALI RAMAZAN’I DOYA DOYA YAŞAYACAK
ADANALI RAMAZAN’I DOYA DOYA YAŞAYACAK
ADANALI RAMAZAN’I DOYA DOYA YAŞAYACAK
ADANALI RAMAZAN’I DOYA DOYA YAŞAYACAK
ADANALI RAMAZAN’I DOYA DOYA YAŞAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 12:26:05
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 15:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?