29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ramazan felç oldu, maganda serbest

ADANA'da balkonda yemek yerken maganda kurşunuyla yaralanan 13 yaşındaki Ramazan Bakırcı'nın belden aşağısı tutmuyor. Bakırcı'nın yaralanmasına neden olan ve ruhsatsız silahıyla yakalanan maganda 19 yaşındaki Ali Arat ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Anne Kurihan Bakırcı, “Çocuğumun geleceğini kararttılar. Oğlumu bu hale sokan kişinin serbest kalması ikinci kez beni can evimden vurdu'' dedi. 

İlköğretim 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ramazan Bakırcı, 2 Ekim 2006 tarihinde okul çıkışı gittiği evinde yemek yemek için balkona çıktı. O sırada serseri bir kurşunun sırtına isabet etmesi sonucu yere yığılan Ramazan, nnesi tarafından hemen Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilerek iki gün yoğun bakımda tutulan Bakırcı'nın sırtının sağ tarafından giren kurşun, sol koltuk altından çıkartıldı. Ancak omuriliğin zedelemesi sonucu belden aşağısı felç oldu.

TSK SAHİP ÇIKTI

Ramazan'a hamileyken eşini kaybeden ve tarlalarda gündelik işçi olarak çalışan anne Kurihan Bakırcı, yeşil kart çıkartarak çocuğunun tedavisini üstlenmeye çalıştı. Adana'da 1.5 ay hastanede kalan Ramazan Bakırcı'ya Türk Silahlı Kuvvetleri sahip çıktı ve Bakırcı Ankara'daki TSK Rehabilatasyon Merkezi'ne getirilerek tedavisine devam edildi. Burada iki ameliyat daha geçiren Ramazan Bakırcı'nın belden aşağısı tutmuyor. Tekerlekli sandalye ile hayata tutunan Bakırcı'nın tekrar yürüyebilmesi ise mucize olarak görülüyor.

ANNENİN TEPKİSİ

Çocuğunun geleceğinin çalındığını kaydeden 2 çocuk annesi Kurihan Bakırcı şunları söyledi:
“Ramazan'ın doğumuna bir hafta kala eşimi kaybettim. Yalnız başıma iki çocuk büyüttüm. Hayattaki tek amacım, oğlumu okuturup ona iyi bir gelecek hazırlamaktı. Ancak bugün onun yürüyebilmesi için dua ediyorum. İçim parçalanıyor. Oğlumun yürüyebilmesi mucize. Çocuğumu bu hale sokan maganda, yakalanmasına ve kurşunu onu attığı tespit edilmesine rağmen bugün elini kolunu salayarak geziyor. Devlet büyüklerim ellerini vicdanlarına koysunlar. Böyle bir olay kendi çocuklarının başına gelseydi ne yaparlardı?. Beni perişan ettiler, bari bunu yapan da cezasını çeksin.''

OLAY NASIL OLDU?

Ekim 2006 tarihinde 19 yaşındaki Ali Arat, kiraladığı araçla gezerken daha önceden hasmı olduğu iddia edilen Esay Kartal ile karşılaştı. Önce tartışan ikili, daha sonra birbirlerine kurşun yağdırdı. Ali Arat'ın silahından çıktığı belirlenen bir kurşun sekerek o sırada balkonda yemek yiyen Ramazan Bakırcı'nın sırtına isabet etti. Olay sonrası firar eden Ali Arat, 1.5 ay sonra Osmaniye'de ruhsatsız silahla yakalandı. 25 gün cezaevinde kalan Arat, ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 09:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ergazadana.com IP: 85.99.203.xxx Tarih : 21.02.2007 09:32:47
İşte gelde bu adalete güven şimdi. İnsan bahri biraz içerde tutar hemen ilk duruşmada tutuksuz yargılanma, böyle olduğu sürece bu suçlar azalmaz hatta ve hatta gün geçtikçe daha çok artmaktadır. Bir an önce gerekli yasal düzenlemeler yapılmassa Türkiye suç cenneti olacak olaylar artacak ve ondan sonrada bunların önünü almak dahada zorlaşacaktır.