30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Ramazan fırsatçılarına boykot çağrısı

Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Ramazan ayını fırsat bilen bazı firmaların, ürünlerine önemli oranda zam yaptığını belirterek, "Vatandaşları, fırsatçılık yaparak tüketiciyi kazıklamaya çalışan firmaları boykot etmeye çağırıyoruz" dedi.

Yıldız, düzenlediği basın toplantısında, Tüketiciler Birliği olarak son 5 yıldır her Ramazan öncesi piyasa gözlemi yaptıklarını ve her yıl Ramazan öncesi gıda ürünlerinin fiyatlarında sürekli artış yapıldığını gözlemlediklerini söyledi. Önceki yıllara oranla bu yıl gıda ürünlerine daha fazla zam yapıldığını belirten Yıldız, "Bu yıl hiçbir ekonomik veri ile kıyaslanamayacak ve açıklanamayacak oranda gıda ürünlerinin fiyatlarının artış gösterdiği tespit edilmiştir. Bakliyatta yüzde 20-30, süt ürünlerinde yüzde 25-35, yağ ürünlerinde yüzde 40-50, yumurtada da yüzde 100 oranında zam yapılmıştır. Bu haksız ve vurguncu anlayışla yapılan zammın geri alınmasını istiyoruz. Vatandaşları da fırsatçılık yaparak tüketiciyi kazıklamaya kalkan firmaları boykot etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Yapılan zamlara kuraklığın gerekçe gösterildiğini belirten Yıldız, küresel ısınma nedeniyle oluşan kuraklığın zam için bir bahane olduğu ileri sürdü. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İklim şartlarıyla ilgili olmayan ürünlere dahi Ramazan zammı yapılmıştır. Örneğin; iklim gerekçe gösterilerek yumurta yüzde 100 artarken, tavuk fiyatları artmamıştır. Yapılan zam, Müslümanlarca kutsal olan Ramazan öncesi yapılarak, bu ayda artan gıda ürünleri talebinden yararlanmak isteyen fırsatçı ve vurguncu zihniyetin sonucudur. 3 ay önce yapılan yüzde 10'luk KDV indiriminin fiyatlara yansıtılmamasına rağmen, aynı firmaların ürünlerine tekrar ortalama yüzde 22 oranında zam yapmasının vurgunculuk ve fırsatçılıktan başka bir anlamı yoktur. Biz Ramazan ayını 'Ramazam'a dönüştüren bu fırsatçıların ürünlerini boykot ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 17:11:13
Güncelleme :22 Eylül 2007 Cumartesi 17:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FIRAT ANADOLU IP: 88.247.84.xxx Tarih : 22.09.2007 18:42:04

sizlerde olmasanız, daha neler neler yaparlar.