3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ramazan Şenliği 1 Eylül'de başlıyor

Seyhan Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenleyeceği Ramazan Şenlikleri, 1 Eylül Pazartesi günü Bedirhan Gökçe'nin şiir dinletisiyle başlayacak.

Seyhan Belediyesi Ramazan şenlikleri kapsamında Hayal Dünyası’na kurulacak etkinlik alanında Ramazan ayı boyunca Neşet Ertaş, Fatih Kısaparmak, Ahmet Özhan, İzzet Yıldızhan, Alişan ve Orhan Hakalmaz gibi birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak.

Belediye Başkanı Azim Öztürk, yaptığı açıklamada, 4 yıldır düzenledikleri etkinliklerle geçmiş ve geleceği Seyhan’da buluşturduklarını belirterek, "Hacivat–Karagöz, illüzyon gösterisi ve kukla tiyatrosu gibi geleneksel Ramazan figürleriyle güncel popüler sanatçıların bir arada olduğu zengin Ramazan programımızla yine Türkiye’nin ilgi odağı olacağız” dedi.

Alışveriş stantları ve konser programlarının Toros Mahallesi’ndeki Hayal Dünyası’nda düzenleneceğini kaydeden Öztürk, “Ramazan ayı boyunca etkinlikler her gün 20.30’da başlayacak. Gölge oyunu, kukla gösterisi, illüzyon ve ateşbazdan oluşan bu programın hemen ardından her gece 21.30’da ise birbirinden ünlü sanatçılar Adanalılarla buluşacak” diye konuştu.

HER GÜN 2 BİN KİŞİYE İFTAR

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Ramazan ayı etkinliklerinin iftar yemeği ve eğlence ile alışverişin birlikte düşünüldüğü iki ayrı konseptte programlandığını ifade etti.

Öztürk, “Seyhan Kültür Merkezi’mizin hemen yanına kuracağımız devasa çadırda Ramazan ayı boyunca her gün bin Adanalı iftarını açacak. Balcalı Hastanesi bahçesinde yıl içinde verdiğimiz sıcak yemek ikramını Ramazan ayında iftar yemeği olarak devam edeceğiz. Balcalı Hastanesi bahçesinde her gün hasta yakını ve üniversite öğrencileri dâhil olmak üzere 500 kişiye iftar yemeği dağıtacağız. Yine Ramazan ayı boyunca 500 kişilik sıcak yemek ikramını her gün birkaç mahallemize birden ulaşabileceğimiz noktalardan dağıtmayı sürdüreceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 13:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?