29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ramazan sofralarında Güz karpuzu

Adana Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Adana'nın Karaisalı başta olmak üzere, Pozantı, Aladağ, Saimbeyli ve Feke gibi Toroslar ve eteklerinde kurulu iklim açısından daha serin ilçelerinde bu yıl üreticiler tarafından, yaklaşık 8 bin dekar alana karpuz ekildiğini kaydetti.

Mayıs ayı sonlarında başlanarak Temmuz ayı ortalarına kadar hasadı tamamlanan Adana'nın güney yöresindeki ilk hasat ürünü karpuzların ardından, Temmuz ayı başında ekimi yapılan ve hasadına bugünlerde başlanan güz karpuzundan bu yıl yüksek verim beklendiğini ifade eden Keskin, rekolte beklentisinin 25-30 bin ton civarında olduğunu belirtti.

Keskin, hasadın bu yıl Ramazana denk gelmesinin üreticileri umutlandırdığını ifade ederek, "Ramazan'ın giderek yaz aylarına sarkması serinleme ihtiyacını artıracağından bu Ramazan daha fazla karpuz talebi olması bekleniyor" dedi.

Güz karpuzunun yurt genelinde ilk hasadı yapılan meşhur Adana karpuzundan da lezzetli olduğuna işaret eden Keskin, tüketicilerin sofralarında verime ve iklim koşullarına paralel yüksek renk, tat ve aromada karpuz bulacaklarını kaydetti. Keskin, bu karpuzun uygun koşullarda saklanması halinde raf ömrünün bir ayı bulduğunu, bu nedenle uzak kentlere nakliyesinin de kolay olduğunu söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 11:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?