4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Reishi mantarı her derde deva

GanoTurk'ün Tanıtım ve Pazarlama yetkilisi Mehmet Yüce, üretimine ve satışına başladıkları reishi mantarının tansiyon dengeleyici, kolesterol düşürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici ve kan dolaşımını düzenleyici gibi bir çok faydasının olduğunu söyledi.

Yüce, yaptığı açıklamada, reishi mantarının bir çok derde deva olduğunu, bilimsel olarak da kanıtlandığını belirtti. Tansiyon dengeleyici özelliği, kolesterol düşürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici ve kan dolaşımı düzenleyici etkilerinin olduğunu söyleyen Yüce, reishi mantarıyla ilgili yapılan çalışmalarda, antikanserojen etkinlik, saç dökülmesini önleyici, cinsel gücü arttırıcı etkisi bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Reishi mantarının, günümüz insanını endişenlendiren bir çok rahatsızlığın ortaya çıkmasını engellemek üzere sağlıklı beslenme diyetlerinin en etkili katkısı ve tıbbi tedavilere destek olma yönünde çok etkin bir organizma olarak kullanıldığını belirten Yüce, 2007'de İsrail Haifa Üniversitesi'nde Prof. Dr. Solomon P. Wasser tarafından yapılan geniş kapsamlı çalışmada da reishi mantarının kanser tedavisinde başta olmak üzere bir çok rahatsızlıkta çok etkili olduğu sonucuna varıldığını kaydetti.

Reishi mantarı Uzakdoğu ve Amerika'dan sonra ülkemizde Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Çolak'ın 2002 yılından itibaren yaptığı çalışmalar sonucunda 2008 yılında üretilmeye başlandı. Reishi mantarı dilimlenmiş kurutulmuş çay olarak tüketiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 17:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?