4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Reşadiye gazisi baba evinde

TOKAT SALDIRISINDAN KURTULAN ASKER BABA EVİNDE

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit olduğu terörist saldırıda ağır yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Öztürk, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden taburcu edildikten sonra Adana'nın Tufanbeyli ilçesindeki baba evine geldi.

Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık, Belediye Başkanı Recep Balı, Jandarma Bölük Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Rıdvan Gülcü ve Emniyet Amiri Bahadır Sakin, Uzman Çavuş Yusuf Öztürk'ü evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Terörist saldırıda ayağına, bacağına, baldırına ve karnına isabet eden kurşunların vücuduna girip çıktığını, göğsüne bir kurşunun saplandığını, bacak kemiğinde çatlaklar olduğunu, 3 kurşunun ise kafasını sıyırdığını anlatan Öztürk, mucize eseri kurtulduğunu

söyledi. Saldırı gerçekleştirildiği sırada havanın sisli olduğunu ve ancak 2 metre önlerini görebildiklerini belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Kalaşnikof tüfeklerle taradılar. Yaralandıktan sonra silahımın kabzasını karnımdaki yaraya palaska ile sıkıştırarak tampon yaptım. Kısa süre içinde aranabilecek bütün önemli telefonlara bilgi verdim. Daha sonra yaralı halde bir kilometre yürüyerek köy dolmuşuna ulaşmayı başardım. Arkadaşımla kendimizi güvenli bölgeye attık. Saldırıdan hemen sonra yukarıdan Türkçe bir sesle '2 kişi kaçıyor' bağırtısını duydum."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 13:38:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 14:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?