2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ressam Yardımcı'dan 2. kişisel sergi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde üniversiteye hazırlanan Ressam Uğur Yardımcı, 2. kişisel yağlı boya resim sergisini açtı.

Ceyhan Belediyesinin desteği ile Belediye Sergi Salonu’nda açılan sergide Uğur Yardımcı'ya ait eserlerden oluşan yaklaşık 43 yağlı boya tablo yer alıyor.
Serginin açılışını Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Sevgi Çemberi Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Akkaş birlikte yaptılar.

Bir kentin gelişiminde, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de önem teşkil ettiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, “Ceyhan, Cumhuriyet tarihine sanatsal anlamda bir çok isim kazandırmış bir şehirdir. Bu geleneğe bağlı kalarak; Ceyhan'da sanatsal yetenekleri olan gençlerimize fırsat sunmak ve onların önünü açmak arzusundayız. Serginin engelliler haftasına denk getirilmesi ise çok anlamlı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Uğur Yardımcı ise sergiyi Engelliler Haftasına denk getirdiğini ve bu konuya dikkat çekmek istediğini belirterek, “Amacım ileride iyi bir ressam olmak. Şuanda üniversiteye hazırlanıyorum. İnşallah Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nü kazanıp kendi tarzımı oluşturmak istiyorum. Bana bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, 50 ile 500 YTL arasında satışa sunulan tabloların bir hafta boyunca sergileneceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?