4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Roman kültürü dernekle tanıtılacak

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Roman Kültür Tanışma ve Yaşatma Derneği'nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Kaymakam Gürbüz Karakuş ile Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de katıldığı açılış öncesi Ceyhan’da yaşayan Romenler gönüllerince eğlendiler.
Şahin Özbilen Mahallesi, Oktay Cerit Caddesi’ndeki dernek binasının açılışı öncesi oyunlar oynandı halaylar çekildi.

Yağmura rağmen Romenler gönüllerince eğlenirken Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Dalyan’ın birlikte oynadılar.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, açılışta yaptığı açılış konuşmada, Türkiye'de dil, din, renk ayrımı olmadan her vatandaşın eşit haklara sahip olduğunun altını çizerek, “Birlik ve beraberliğin bir teşekkülü olan dernekler, aynı zamanda bir dayanışma çatısıdır. Ceyhan'da yaşayan Roman vatandaşlarımız bu dernek aracılığıyla taleplerini daha rahat dile getirebilecekler" dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Roman vatandaşların çocuklarını okutmaları gerektiğini belirterek, “Mutlak suretle çocuklarınıza eğitim yaptırın. İlköğretimi bitirdikten sonra da çocuklarımız okusun, eğer eğitimde sıkıntı yaşıyorsanız bize gelin eğitim için gereken tüm yardımları yapmaya hazırız” diye konuştu.

Akdeniz Roman Dernekleri Genel Başkanı Ali Daylan da, yaşam koşulları nedeniyle çoğu geleneklerinin unutulduğunu vurgulayarak, "Bu gibi dernekler aracılığıyla biz Romanlar geçmişten günümüze uzanan tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta kaldık ve bundan sonra da ayakta kalacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 11:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?