4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Romanlar'a bambu dersi

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçede yaşayan Roman vatandaşlara yönelik “Bambu Örme” projesi başlatarak iş sahibi yapacaklarını söyledi.

Başkan Sözlü, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği halinde düzenleyecekleri kursların ardından hayata geçirecekleri proje ile Ceyhan’daki Roman vatandaşlara yeni bir iş olanağı sunacaklarını belirtti. Roman vatandaşların en büyük sorununun işsizlik olduğunu kaydeden Sözlü, “Roman vatandaşlarımızın sınırlı maddi imkanları eğitimsizliğe, eğitimsizlikte diğer sorunlara neden olmaktadır. Bu kısır döngü yıllardan beri bu toplumun kanayan yarası olmuştur. Biz bu projeyle baba meslekleri olan sepet örme işini daha ileri ve teknik bir safhaya taşıyarak kendilerini de iş sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de İstanbul, Bursa, Edirne, Mersin ve Ceyhan’da Romanların değişik dernek isimleri altında örgütlenmeye başladıkların belirten Sözlü, “Ceyhan’da geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Roman vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulma amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Romanların kendilerine geliştirmeye yönelik istekleri şaşırtıcı düzeydedir. Biz de bu yükselişe yardımcı olacağız. Sepet üretimi ise neredeyse yok denilecek kadar azdır.

Çukurova bölgesinde yazlık site ve turizm tesisi sayısındaki ciddi artış beraberinde yaz mevsiminde kullanmaya uygun mobilya talebini de doğurmuştur. Bitkisel hammaddeler kullanılarak yapılan hafif, dayanaklı ve dekoratif bambu masa, sandalye, koltuk ve şezlong gibi ürünler oldukça ilgi görmektedir. Bu projemizle Roman vatandaşlarımızın ürettikleri bambu ürünlerini sektörde pazarlamalarını da yardımcı olacağız. Ayrıca Adana’da ve çevresinde “bambu” ürünleri satan birçok mağaza bulunmaktadır. Bambu üretimi yapan yalnız bir tane üretici vardır. Bu üretici kalifiye eleman bulursa üretim kapasitesini arttırmayı düşünmektedir. Bizde meslek kursları verdirip söz konusu firmalara kalifiye eleman da yetiştirmiş olacağız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?