4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

RTÜK'den açıklama geldi

Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, Çukurova Televizyonu'nun yayının durdurulmadığı belirtilerek, kendisine tahsis edilmiş kanaldan yayına devam etmesi halinde kuruluş hakkında herhangi bir işlem yapılmayacağı bildirildi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Adana ilinde yayın yapan Çukurova Televizyonu ile ilgili bugün bazı basın yayın kuruluşlarında gerçek dışı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Adana il merkezine 'Çukurova TV' logosu ile yayını yapan yerel kuruluşun üst kurula beyan edilen ve 3984 sayılı yasanın 16. maddesi ve geçici 6. maddesi çerçevesinde üst kurulca kuruluşun kullanımına verilmiş olan kanal dışında yayın yaptığı belirlendiği bildirildi. Yerinde yapılan teknik denetimlerle durumun bir kez daha tespit edilerek, izinsiz yayına ilişkin husus ile ilgili kuruluşa tebliğ edildiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kendisine tahsis edilen kanal dışında izinsiz yayına devam etmesi halinde yasal işlem başlatılacağı kuruluşa bildirilmiştir. Çukurova TV'nin kendisine tahsis edilmiş kanaldan yayınına devam etmesi halinde kuruluş hakkında herhangi bir işlem yapılmayacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 11:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?