4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

RTÜK'e siyah çelenk

Adana'da gazeteci Hrant Dink'in ölümünün 2. yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenleyen bir grup, Ökkeş Şendiller'in TRT'de programa çıkartılması nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Bölge Müdürlüğü girişine siyah çelenk bıraktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i, ölümünün 2. yılında anmak amacıyla İnönü Parkı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, buradan sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Ellerinde Dink'in fotoğraflarını taşıyan, "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" şeklinde slogan atan grup, Atatürk Caddesi üzerindeki RTÜK Adana Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın, Hrant Dink cinayetinin de diğer siyasal cinayetler gibi 3-5 kişinin üstüne yıkılıp, gerçek sorumlularına dokunulmayarak hızla kapatılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Maraş Olayları sanığı eski milletvekili Ökkeş Şendiller'in TRT'de katıldığı söyleşide olayların sorumlusu olarak Hrant Dink'in gösterilmesini eleştiren Açıkalın, "Ökkeş Şendiller'i devlet televizyonuna çıkararak Maraş Olayları'nın sorumlusunu Hrant Dink'miş gibi gösterilmeye çalışılması boşuna bir çabadır. Maraş katliamının kimler tarafından organize edildiği halkımız tarafından çok iyi bilinmektedir" dedi.

Hrant Dink cinayetinin gerçek sorumluları açığa çıkarılıncaya kadar haklı tepkilerini sürdüreceklerini ifade eden Açıkalın, TRT'de yapılan bu programı kınadıklarını, TRT Genel Müdürü ve programın yapımcısını özür dilemeye davet ettiklerini belirtti. Basın açıklamasının ardından göstericiler, siyah çelengi RTÜK Adana Bölge Müdürlüğü girişine bıraktı.

Çelenk, göstericilerin dağılmasının ardından güvenlik görevlisi tarafından alınarak bina girişinden uzaklaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 19:46:28
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 19:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?