4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

RTÜK'ün kararı protesto edildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın durdurma cezası verilen Çukurova Televizyonu çalışanları kararı, TV binası önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.

Çukurova TV çalışanları bugün TV binası önünde oturma eylemi yaptı. Televizyon çalışanları kararı alkışlarla protesto etti.

Çukurova TV Genel Yayın Yönetmeni Serken Gürler, burada yaptığı açıklamada, Çukurova TV'nin seçime 10 güne kala kapatılmasının altında siyasi gerekçe olduğuna inandıklarını iddia ederek, "Birileri seçimi kazanacak diye, birileri seçimi bu işin üzerinden kazanması münasebetiyle bir televizyonun kapatılmasını çok büyük bir şiddetle anti demokratik buluyoruz" dedi.

Televizyon kanallarının çoğunluğunun frekans tahsisi olmadığını ileri süren Gürler, "RTÜK diyor ki, 'Siz 36'ıncı frekanstan yayın yapmak zorundasınız. Siz 67'inci kanaldan yayın yapamazsınız.' Ama aynı RTÜK biliyordur ki zaten şuan ne ulusal ne de yerel hiçbir televizyonun frekans tahsisi yok. Dolayısıyla hangi yasaya dayanarak bizim zaten 67'inci frekanstan yayın yapmamızın yasal olmadığını söylüyor, gerçekten çok düşündürücü olay" şeklinde konuştu.

Bir süre oturdukları yerde alkışla tempo tutan televizyon çalışanları, daha sonra eylemlerine son verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Adayı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait Çukurova TV, önceki gün RTÜK tarafından izinsiz frekans kullandığı gerekçesiyle kapatılmıştı

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?