4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ruhsat engeline takıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şişelenerek Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç etme hazırlığı yaptıkları Çatalan İçme Suyu için Sağlık Müdürlüğü'nün ruhsat vermediğini, şişelenip promosyon olarak dağıtılmasını da yasakladığını bildirdi.

Durak, yaptığı açıklamada, seçimler öncesi art niyetli siyasilerin eski hizmetleri karaladığını, yeni hizmetleri ise engellemek istediğini ifade ederek, "Hizmetlerimizi engellemeye çalışanlara en güzel yanıtı Adana halkının sandıkta vereceğine inanıyorum" dedi.
Ruhsat vermek için numune almak üzere Çatalan Şişeleme Tesisleri'ne giden Sağlık Müdürlüğü elemanlarının telefon talimatıyla geri döndürüldüğünü söyleyen Durak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Çatalan İçme Suyu'nu şişeleyip satmamız halinde elde edeceğimiz gelirle su fiyatlarının düşeceğini bilen siyasi rakiplerimiz, hizmetlerimizi engellemek için resmi kuruluşları kullanmaktan dahi çekinmiyor. Siyasi baskı sonucu ruhsat vermesi gereken Sağlık İl Müdürlüğü engel üzerine engel çıkartıyor. Son olarak Sağlık İl Müdürlüğü'nden 10 Mart 2009 tarihinde gönderilen yazıda, "Bu suların İçme Suyu İşletme Ruhsatı almadan piyasaya arz edilmemesi, promosyon olarak dağıtılmaması gerekmektedir" denilerek
Çatalan Suyu'nun şişelenip promosyon olarak dağıtılması dahi yasaklanmıştır. Hem ruhsat vermiyorlar, hem de şişelemeyi ve piyasaya sürülmesini yasaklıyorlar".

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?