2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Rus sevgili için silahlı gasp

RUS SEVGİLİ İÇİN SİLAHLI GASP

Adana'da, eşi boşanma davası açan bir kişi, Rus sevgilisini Türkiye'ye getirmek için bir eczaneden gasp yaptı, ev kiralamak için de kuzeniyle akaryakıt istasyonunda silahlı gasp yaptıktan sonra kaçarken yakalandı.

Olay merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ali K. (34) isimli şahıs Türkmenistan'da bir firmada muhasebeci olarak çalışmaya başladı. Evli ve iki çocuk babası olan şahıs burada Rus kökenli Y. İnderyakina'ya duygusal yakınlık kurdu.

Y. İnderyakina ile aynı evde kalmaya başlayan Ali K. bir süre sonra Rus kadınla evlenmek için eşine boşanma davası açtı. Ancak bir ihbar üzerine Türkmenistan polisi Rus kadın ile Ali K.'yı aynı evde yakalayınca nikahsız oldukları için Ali K sınır dışı edildi.

ECZANEDE GASP

Türkiye'ye gelen Ali K iş bulamayınca parasız kaldı. Bu arada Y. İnderyakina, Ali K'ya "Sana iki gün süre veriyorum bana iki bin dolar gönder ben Türkiye'ye senin yanına gelmek istiyorum" dedi. Bunun üzerine Ali K. konuyu amcasının oğlu İsmail K.'ya (26) anlattı. İsmail K da kendisinin de eşinden boşanma aşamasında olduğunu, kredi kartı borcundan dolayı paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ali K ve İsmail K. 15 Ocak 2011'de bir plan yaparak harekete geçti. Şahıslar, temin ettikleri kuru sıkı silahla Hayal

Park civarındaki nöbetçi eczaneden gasp yapmayı kararlaştırdı.

İlk önce Ali K. eczaneye girerek ilaç sordu. Arkasından İsmail K. yüzünde kar maskesi elinde silah içeri girerek "eller havaya" dedikten sonra eczane sahibi ve 4 çalışanını yere yatırdıktan sonra üzerlerindeki parayı çıkarmalarını söyledi. Şahıslar korkudan paraları çıkarıp yere koydu. Daha sonra eczacı ile yanındaki çalışanları eczanenin deposuna kilitleyen şahıslar 6 bin 380 lira parayı alarak kayıplara karıştı.

Bu olaydan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri alarma geçti. Ancak eczanenin güvenlik kamerası kayıtta olmadığı için şahıslardan ancak birinin eşkali alınabildi.

Ali K gasp ettikleri paranın 2 bin dolarını Rus sevgilisine göndererek Türkmenistan'dan Türkiye'ye gelmesini sağladı. İnderyakina hemen uçakla İstanbul'a geldi. Ali K. ve kuzeni ise bir otomobil kiralayarak gidip İnderyakina'yı alıp Adana'ya getirdi. Ailesi ile arası iyi olmayan Ali K. sevgilisini teyzesinin yanına bıraktı. Rus sevgili, Ali K.'nın teyzesinin yanında kalmak istemediğini söyleyerek sevgilisinden kendisine ev kiralamasını istedi. Bunun ezerine iki kuzen yine bir plan yaparak 24 Ocak 2011

günü gece saat 03:20'de uygulamaya koydu. Kuzenler yine otomobil kiraladı. Ancak, otomobile sadece 5 liralık benzin koyabildi. Otomobille bir akaryakıt istasyonuna gelen şahıslardan İsmail K kar maskesini giyerek akaryakıt istasyonuna gelirken Ali K. korktuğu için otomobilde kaldı. İsmail K. akaryakıt istasyonuna gelerek 4 çalışanı markete topladı. Burada "Eller yukarı cepler dışarı" dedikten sonra 4 kişiyi yere yatırıp paralarını yere bıraktırdı. Daha sonra paraları alarak kaçmaya başladı. Bu sırada

İsmail K kaçarken çalışanlar hemen polisi aradı. Polis anında olay yerine geldi. Şahıslar heyecandan otomobile binemeyince polis Ali K'yı olaydan 8 dakika sonra Huzurevleri Parkı'nda İsmail K.'yı da Alparslan Türkeş Bulvarında yakaladı. Gasp olayı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahıslar sorgularında gasp yaptıklarını itiraf ederken pişman olduklarını söyledi. Şahıslar sorgularının ardından silahlı yağma yapmaktan adliyeye sevk edildi.

RUS SEVGİLİ İÇİN SİLAHLI GASP
RUS SEVGİLİ İÇİN SİLAHLI GASP
RUS SEVGİLİ İÇİN SİLAHLI GASP
RUS SEVGİLİ İÇİN SİLAHLI GASP
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 09:49:01
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 12:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?