3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Rüzgar, toz bulutları oluşturdu

Adana'da hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgar, toz bulutları oluşturdu. Ağaçları söken rüzgar nedeniyle vatandaşlar evlerinden dışarı çıkamadı.

Aniden oluşan ve tüm kenti saran toz bulutları nedeniyle görüş mesafesi kısaldı. Vatandaşlar etkili rüzgar ve toz nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı evlerin çatılarının söküldüğü belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kenti etkisi altına alan toz bulutlarının hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgarlar nedeniyle oluştuğu açıkladı. Görüş mesafesini 15 metreye kadar düşüren toz bulutunun yağmurun yağmasıyla birlikte bölgeyi terk edeceği açıklandı.

Diğer taraftan Doğu Akdeniz Bölgesi'nde bugün ve yarın kısa süreli yağış beklendiğini kaydeden yetkililer geçen hafta yılın en sıcak günlerini yaşayan Adana ile çevresinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde olduğunu aktardı. Bölgede bugün ve yarın havanın parçalı bulutlu olacağı kaydedildi. Bölge de yarın da yağış beklendiği ancak sonraki gün yağışın bölgeyi terk edeceği duyuruldu.

CHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 18:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?