29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Rüzgar ve soğuk etkili

Etkili kar nedeniyle Karadeniz ve Doğu'da ulaşım aksıyor...  Türkiye'nin orta ve kuzey bölgeleri, Sibirya üzerinden gelen yeni bir soğuk hava sisteminin etkisine girdi. Bolu Dağı Tüneli, bir süre ulaşıma kapandı. Mersin'in Mut ilçesinde etkili kar nedeniyle haber alınamayan iki harita şirketi görevlisi de bulundu.

Çanakkale:
Şiddetli yağış sonucu Çanakkale Bezirganlar köyünde dere taştı. Çok sayıda ev, ahır ve tarım arazisi su altında kaldı.

Zonguldak:
Zonguldak´ta fırtına sebebiyle, gemiler limana sığındı.

Antalya:
Antalya'da fırtına ağaçları devirdi. Bir caminin minaresi şiddetli rüzgar sonucu zarar gördü.

Bursa:
Bursa'da, yağış kara dönüştü. Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı.

Bolu:
Bolu Dağı'nda kar yağışı ulaşımda aksamalara sebep oldu.

Mersin:
Mersin'in Mut ilçesi sınırındaki Sertuval Geçidi'nde kar ve etkili fırtına nedeniyle kaybolan iki harita şirketi görevlisi arama-kurtarma çalışmasının ardından, bulundu.

Jandarma yetkilileri, kendilerine gelen ilk ihbarda üç kişinin kaybolduğunun bildirilmesi nedeniyle halen kayıp bir kişi daha olacağı ihtimali üzerine, ekiplerin bölgede çalışmasını sürdürdüğünü belirtti.

Malatya:
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, yapımı tamamlanan Malatya-Pütürge karayolunda, incelemelerde bulundugu sırada, tipiye yakalandı. Bakan ve beraberindekiler yollarına 'güçlükle' devam etti. 

Fırtına turunçları vurdu 
Ülke genelinde etkili olan fırtınadan Adana'da nasibini aldı. Gece aşırı soğukla birlikte esen şiddetli rüzgar, kenttin sembolleri arasındaki turunç ağaçlarını vurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 4 mevsim dalda durduğu için çok önemsediği ve şehir içindeki park, bahçe ve yollara diktiği turunçların bir bölümü rüzgarla yerlere düştü. 

Doğu Anadolu:
Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan ve aralıklı olarak etkisini sürdüren yoğun kar yağışının etkisiyle kent merkezleri kara büründü. Kar yağışının ardından kar kalınlıkları Ağrı'da 48, Erzurum'da 40, Ardahan ve Kars'ta 21, Iğdır'da 6 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı ulaşımda aksamalara neden olurken, cadde ve kaldırımlarda kar temizliğine başlayan belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 17, Erzincan'da 5, Kars'ta 10, Ağrı'da 7, Iğdır'da 5, Ardahan'da 11 derece.
ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 10:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?