4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Rüzgar'ına kavuştu

Adana'da 9 gün önce 'Rüzgar' adlı atını sabah uyandığında yerinde bulamayınca polise başvuran şahıs, atına bir hayvansever sayesinde kavuştu.


Merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'ndeki bir gecekonduda 5 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşayan 43 yaşındaki Faik Yaşar, gece evinin önüne bağladığı Rüzgar adlı atını sabah yerinde bulamayınca çalındığını düşünerek aramaya başladı. Rüzgar, olaydan 5 gün sonra Gülbahçesi Mahallesi'nde yol ortasında başıboş gezerken görüldü. Ahmet Gültekin isimli vatandaş, yolda bularak sahiplendiği atı çalıştığı karpuz sergisine götürdü. Gültekin, atın sahibini bulabilmek için onlarca kişiyle görüştü, ancak bu
girişiminden bir sonuç alamadı. Atın sahibini aramaktan vazgeçmeyen Gültekin, daha sonra Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi Amirliği'ne giderek müracaatta bulundu. Atın sahibini Ahmet Gültekin ile birlikte polis ekipleri de aramaya başladı. Gültekin, polis merkezinin önüne bağladığı ata üç gün boyunca kendi elleriyle baktı. Dördüncü günün sonunda atın sahibi Faik Yaşar ortaya çıktı. Yaşar, ilk anda şaşkınlığını gizleyemezken, daha sonra yeniden kavuşmanın heyecanıyla atını uzun süre okşadı. Yaşar, atını
gece saatlerinde evinin önüne bağladığını anlatarak, "Sabah saat 08.00'da at arabasını almaya gidiyordum. Gittiğimde yerinde yoktu. Karakola bildirdim ve çevredeki vatandaşlara sordum, maalesef bulamadım" dedi.
Atını her yerde aradığını söyleyen Yaşar, "Az önce beni karakoldan arayıp, 'atınız bulunmuştur' denildi. Bulunması için dilekçe vermiştim. Tek geçim kaynağım bu. 5 çocuğum var. Başka bir işim yok" diye konuştu.
Atın sahibine kavuşmasını sağlayan Ahmet Gültekin ise, "Atı 4 gün önce Gülbahçe Mahallesi'nde buldum. Karpuz sergisine getirdim. Yemini ve suyunu verdim. Bol bol karpuz ve havuç yedirerek besledim. Daha sonra karakola getirdim ve sahibi bulundu" dedi.
Gültekin, atın sahibi Yaşar'a atı besleyebilmek için cebindeki bütün parayı harcadığını söyledi. Daha sonra Gültekin ve Yaşar polis merkezinden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 11:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?