2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sabancı için mevlit okutuldu

Merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın ölümünün 4. yılı nedeniyle Adana Sabancı Merkez Camisi'nde mevlit okutuldu.

Orta Doğu ve Anadolu'nun en büyük camisi olma özelliğine sahip Sabancı Merkez Camisi'nde okutulan mevlitin ardından dua edildi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, mevlit sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakıp Sabancı'nın vasiyetini yerine getirdiklerini söyledi.


Rahmetlinin “Ölümümün haftasını takip eden ilk cuma gününde Sabancı Merkez Camisi'nde ruhuma bir mevlit okutulsun” vasiyetinde bulunduğunu belirten Sabancı, “Biz bu görevi yerine getirdik. Bunun huzuru içindeyiz. Adana'da güzel bir gün. Ruhu şad olsun, dua edenlerden Allah razı olsun” dedi.

Sakıp Sabancı'nın kızları Dilek ve Sevil'in de katıldığı mevlitin ardından cami bahçesinde vatandaşlara meyve suyu ikram edildi, özel olarak hazırlanan şekerlerden verildi.

ADANA VALİSİ İLHAN ATIŞ 

Vali İlhan Atış da yayımladığı mesajda, Sakıp Sabancı'nın, Adana'nın bir sanayi kenti olmasında ve markalaşmasında büyük katkı sağladığını bildirdi.


Sabancı'nın Türk iş dünyasının önde gelen siması özelliğinin yanı sıra ekonominin en cesur ve en renkli kişiliği olduğunu, esnafın tüccara, zanaatkarın sanayiciye dönüşmesine öncülük ettiğini vurgulayan Atış, şunları kaydetti:

“O, kendisini halkın içinden biri, halk da onu kendisinden biri olarak görmüştür. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde ülke sevgisi ve insana verdiği değerle toplumun her kesiminde geniş sevgi ve gönül bağı oluşturmuştur. İşindeki başarısını sürdürürken renkli kişiliğiyle sosyal ve kültürel etkinliklere zaman ayırmayı bilmiş, sanata ve sanatçıya verdiği değerle bu alandaki gelişmelere de büyük katkı sağlamıştır.Bütün bunları yaparken bir Anadolu insanı olarak halkın dilini kullanmış, mesajlarını halkın anlayacağı biçimde ortaya koymuş, kavgacı değil barışçı bir görünüm sergileyerek halkın gönlüne girmeyi bilmiştir. Bıraktığı eserlerle topluma değer katmayı sürdüren Sabancı, Adana'nın bir sanayi kenti olmasında ve markalaşmasında büyük katkılar sağlamış, ülkenin 'Sakıp Ağası' olarak gönüllerde yer edinmiştir.”

AA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?