3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sabancı Tiyatro Festivali

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen, Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali, İtalya ve Kore ekiplerinin gösterileriyle başladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tiyatronun en eski sanat dallarından olduğunu ancak bu konuda Türkiye'nin oldukça geciktiğini ifade ederek, "Halbuki bizim topraklarımız, Anadolu'daki antik tiyatrolardan biliyoruz ki bin yılardır tiyatroyla tanışıyor. Biz bu tanışıklığı yeniden canlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Festival nedeniyle iki kadını özellikle kutladığını ifade eden Günay, "Bu iki kadın, bu festivalin yürütücüsü, Sakıp Sabancı'nın özüyle ve sözüyle gerçekten mirasçısı olan Güler Sabancı ve sanatla Türkiye'yi özdeşleştiren, tanıştıran, kaynaştıran, hayatın her alanında sanatın harika ve önemi olduğunu yıllardan beri öğreten, ülkemize Tanrı'nın özel armağanlarından, ülkemizin zühre yıldızı, Yıldız Kenter'dir" dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Bu festivalde nice 10 yıllarda buluşmayı diliyorum. Her sene daha iyisini yapmayı arzu ediyorum. Adanalılar ve seyirciler her sene daha iyiyi hak ediyor" dedi.

Yıldız Kenter de Türkiye'de yaptırdığı 5 tiyatro binası için Sabancı Vakfına teşekkür etti, ancak bu binalardan bazılarının bakısızlıktan dökülme noktasına geldiğini söyledi. Kenter, "Bu konuda biz tiyatrocuların da sorumluluğu var. Bir şeyi korumaya, bakmaya, yaşatmaya gelince, 'o yapsın, bu yapsın' diyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakan Günay ve Güler Sabancı, Kenter'e "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü birlikte verdi.

Festival, 27 Nisan'a kadar devam edecek.

aa
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 11:21:32
Güncelleme :28 Mart 2008 Cuma 11:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?