5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sadece Adana'nın değil Türkiye'nin de gururu

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Adana'dan 17 firmanın girdiği belirtildi. 650 trilyon 895 milyar liralık cirosuyla 31. sırada yer alan Advansa Sasa Polyester Sanayi A.Ş.'nin ise aynı zamanda Adana 1.'si olduğu bildirildi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine Adana 1.'si olan Advansa Sasa Polyester Sanayi A.Ş.'yi, satış cirosuna göre sırasıyla, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş., Toros Gübre, Besler Gıda, Temsa, Bossa, Marsa Kraft, Enerjisa, Adana Çimento, isminin açıklanmasını istemeyen bir firma, Olmuksa, Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kağıt Sanayi A.Ş., Mensa, Çukobirlik, Pilsa, Güney-Polgat Tekstil San. ve Tic.A.Ş. ve Başer Kimya izlediğini belirtti. Özgümüş, listeye giren Adanalı firmaların üretimde toplam satış cirosunun 4 katrilyon 173 trilyon 121 milyar lira olduğunu, 500 Büyük Sanayi Kuruluşunun toplam satış cirosundaki payının yüzde 3.1'e denk geldiğini vurguladı.

Adana'nın ilk sanayileştiği yıllarda çok büyük ölçekteki firmaların kurulduğunu belirten Özgümüş, "Bu nedenle Adana'da uzun bir dönem küçük ve orta ölçekli işletmelerin eksikliği yaşandı. Ama geride kalan son 10 yılı değerlendirdiğimizde, yeni yatırımların daha çok küçük ve orta boy olduğunu görüyoruz. Hem güçlü ve büyük ölçekli firmalarımızın büyüklüklerini koruması hem de küçük ve orta boy ölçekli yatırımlara yönelinmesi, Adana ekonomisi için olumlu gelişmelerdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:41:45
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?