3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sağanak yağış hayatı felç etti

Adana'da, yarım saat süren sağanak yağış kentte günlük hayatı felç etti.

Kentin kuzeyinde birçok ev, okul ve iş yeri sular altında kaldı. Çok sayıda araba yollarda mahsur kaldı, evlerini su basan bazı vatandaşlar sandalla kurtarıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve Adana'nın merkez Seyhan ilçesinin kuzeyinde etkili olan sağanak yağış, en çok Huzurevleri Mahallesi, Toros Mahallesi ve Tellidere Mahallesi'nde etkili oldu. Huzurevleri Mahallesi'nde su baskınına uğrayan caddelerde çok sayıda otomobil yolda kaldı. Mahsur kalan sürücüler suyun çekilmesini beklerken, bazıları da vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Tellidere Mahallesi'nde de şiddetli yağış sonucu çok sayıda iş yeri ile evlerin zemin katlarını su bastı. Ev ve iş yeri sahipleri tahliye işlemlerine başlarken, itfaiye ve Can-Kur ekipleri de su baskınından zarar gören vatandaşlara yardım etti. Adanalı bir vatandaş, her yağmur yağdığında evlerinin su baskınına uğradığını belirterek, "Zararımızı kim karşılayacak" diye dert yandı.

Zemin katı su baskınına uğrayan bir apartmandaki vatandaşlar ise sandalla kurtarıldı. Dede Korkut İlköğretim Okulu'nun bahçesi de sular altında kaldı. Öğrenciler teneffüste bahçeye çıkamazken, bazı öğrenciler güçlükle evlerine gidebildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 12:06:55
Güncelleme :8 Mayıs 2008 Perşembe 12:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SADIK KUŞDEMİR IP: 85.104.25.xxx Tarih : 8.05.2008 14:26:54

bu habere ne denilebilirki elinize saglık yeni adana dedikleri bu mu? tabi herşeyde oldugu gibi olan yine gariban adama oluyor. bodrumu sular altında kalan apartmanın arkasındakı derenin resterasyonu daha 1 yıl önce yapıldı ama eskisi daha ıyı idi. enazından evleri su basmıyordu.yetkililer görsün neler yaptıklarını herkesın elinde telsiz anca emir versin. Bu haber için teşekkür ederim.