4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sağanak yağmur facia getiriyordu

Adana'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle tarım işçilerinin kaldığı 50 çadır sular altında kaldı. Çadırlarda kalan 300 kişi, ölüm tehlikesi geçirdi. Ölümden dönen tarım işçilerinin yardımına Can-Kur, Sivil Savunma ve Jandarma ekipleri yetişti.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi'nde tarım işçilerinin yoğunlukla yaşadığı bölge, aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Yüksek kesimlerden akan yağmur suyu, 10 gün önce Şanlıurfa'dan tarlalarda çalışmak için gelen tarım işçilerinin kurduğu 50 çadırı su altında bıraktı. Çadırlarda kalan yaklaşık 300 kişi, Jandarma, Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.

Tarım işçileri, geceyi geçirmeleri için önce bir fırına, oradan da Yakapınar Selahattin Afşar Lisesi'ne götürüldü. Okulun spor salonuna yerleştirilen vatandaşlara Kızılay tarafından battaniye dağıtılacağı ve tarım işçilerinin gün içerisinde de daha uygun bir yere yerleştirileceği bildirildi.

Tarım işçilerinden Ekrem Özbaşaran (50), yağmurun dün sabah saat 09.00'dan itibaren şiddetli bir şekilde yağdığını belirterek , "Saat 10.00'dan itibaren sular her tarafı kapattı. Bütün eşyalarımız kayboldu. Çocuklarımız boğulacaktı, onları sırtımıza alarak kurtardık. 4 kilometre boyunca yürüyerek köye geldik. Kendimizi zor kurtardık. Bu insanlara sahip çıksınlar. Yiyeceklerimiz, giyeceklerimiz, her şeyimiz sular altında kaldı" dedi. Özbaşaran, yardımın geç ulaştığını iddia ederek, "Aç, susuz ve sefiliz.Halimizi görüyorsunuz. Yetkililer bize yardım elini uzatsın" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 09:23:46
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 09:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?