4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sağlam: 'Ortadaki tablo çok vahim'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, 2 Nisan'da adliyenin güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi için başvuruda bulunduklarını belirterek, "Bugün görüntüleri izlediğimizde ortada organize bir durum olduğunu gördük. Ortaya çıkan tablo çok vahim" dedi.

Sağlam, parti binasında yaptığı basın toplantısında, Adana'da seçimlere şaibe karıştığını ve bunun için bütün yasal kurumlara başvuru yaptıklarını, son olarakta seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptıklarını söyledi.


29 Mart seçiminden sonra ilçe seçim kurullarına itirazlarımı yaptıklarını, bunu 3 ana başlık altında toplaya bileceklerini ifade ederek, "Geçersiz oylara, maddi hatalara ve oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazlarımız oldu. İlçe seçim kurulları kararlarını verdiler. Biz de il seçim kurullarına itirazlarımızı yaptık. Ama bu kararlar henüz bize tebliğ edilmedi. Muhtemelen yarın tebliğ edilecek. İl seçim kurulu kararalarına karşıda YSK'ye olağan itiraz hakkımızı kullanacağız. Alağanüstü itiraz hakkımızda var. Bu da sayımların yeniden yapılması veya seçimlerin iptaline yönelik. Bununla ilgili de 4 Nisan'da YSK'ye olağanüstü itirazımızı yaptık. Buradaki talebimiz seçimlerin özelikle büyükşehir seçimlerinin iptal edilmesine yönelik dilekçemizi verdik. Burada çok ciddi hukuksuzluk, kanunsuzluk, eksiklik ve yanlışlıklar var ve bu nedenle seçimlerin iptal edilmesi gerekir. Bu itirazlarımızı daha önce dile getirdik" diye konuştu.

Ak Parti olarak 2 Nisan 2009'da Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek adliyedeki kamera kayıtlarının incelenmesi istediklerine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bu kamera kayıtları incelendiğinde organize bir durum olduğunu ve seçimlere yapılan müdahelenin ve hilenin kamera kayıtlarıyla ortaya çıkacağı talebinde bulunmuştuk. Başsavcılık soruşturmalarını başlattı. Bizden sonra CHP'de dilekçe verdi. Kayıtlara bugün savcının odasında izleme imkanına kavuştuk. Soruşturmanın selameti için kamera görüntülerini açıklamam söz konusu değil ama şunu söyleyebilirim ki çok vahim bir tablo. Çok net müdahaleler görünüyor. Çok kısa süre içinde bu işin failleri ortaya çıkacak ve arkasındaki güçlerde ortaya çıkacak. Umarım ki Adana'da bundan sonra hiç kimse, sıfatı ve statüsü ne olursa olsun böyle bir yanlışın içerisine girmez."

Sağlam daha sonra basın mensuplarının görüntülerdeki kişilerin kimliklerine yönelik sorular üzerine "Öyle bir saatlik görüntüler değil saatlerce bu işi yapan kişiler var. Ama bu kişilerin kimliğiyle ilgili açıklama yapmam soruşturmanın selameti için sağlıklı değil. Savcılığın soruşturması kısa sürede neticelenir diye umut ediyorum. Şunu söyleyebilirimki çok vahim bir durum. Soruşturma sonuçlanınca Adana'da hiç birşey eskisi gibi olmayacak diye umut ediyorum.Aama kimlerin bu işi yaptığı görüntülerle belli. İlçe seçim kurulu başkanı hakimin yapması gereken işlemleri vatandaşlar çok rahat şekilde
yapıyorlar. Bizim günlerce itiraz edip açtıramadığımız torbaları hakim kararı olmadan maalesef orada açmışlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:30:21
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 17:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Volkan IP: 195.174.64.xxx Tarih : 8.04.2009 13:01:33

Ya sizin başta olmanız başlı başına bir şaibe değil mi Allah aşkına. Susun oturun bi seçim daha yapılsa Aytaç bu kez 50 bin fark atar rezil eder İzmirde olduğunuz gibi.