4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sağlam: 'Vicdanlar rahat değil'

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, "Adana'da seçim hukuken, şeklen bitmiştir. Ancak kamuoyunun vicdanı rahatlamamıştır" dedi.

Sağlam, Yüksek Seçim Kurulu'nun Adana seçiminde itirazlara ret kararını değerlendirmek amacıyla partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart Yerel Seçimlerindeki en olumlu sonucun asayiş yönünden bir sorun çıkmaması olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Adana'da birinci parti olarak çıktığını söyleyen Sağlam, "AK Parti İl Genel Meclisi'nde de, belediye başkanlıklarında da birinci olmuştur. AK Parti Adana'da toplam 17 belediye başkanlığını kazanmıştır" dedi.

29 Mart Yerel Seçimlerinin bittiğini ancak kamuoyu vicdanının rahatlamadığını belirten Sağlam, "Şüphelerimiz giderilmemiştir. Kuşkularımız devam etmektedir. Bu seçim uzun süre konuşulacak. Belki nesilden nesile aktarılacak. Bu seçimdeki hileler, şaibeler bir süre daha konuşulacak. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Biz yasaların bize verdiği yetkiyi kullanarak itirazımızı yaptık. Hukuken şeklen seçim bitmiştir. Ancak soru işaretleri devam etmektedir. YSK'nın kararları kesindir. YSK'nın kararına uymak zorundayız. Kararı doğru bulmadığımızı da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

YSK'ya giden belgelerin akibeti konusunda yapılan çeşitli spekülasyonları değerlendiren Sağlam, "YSK'ya giden belgelerin akibeti ne oldu bilmiyoruz. Yolda belgelerin başlarına bir şey mi geldi noktasında soru işaretleri yok değil. Biz yargıya güveniyoruz. Yargı yanlış karar vermiş olabilir. Ama bir karardan dolayı bütün yargıya olan güvenin sarsılması da doğru değildir" diye konuştu.
Bir gazetecinin "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek misiniz?" yönündeki sorusuna Sağlam, bunun pratikte çözüm getirecek bir durum olmadığını kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?