4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sağlam iddialı konuştu

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, 29 Mart Yerel Seçimlerinde hem büyükşehir hem de merkez ilçe belediyelerini alacaklarını ileri sürdü.

Sağlam, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın halka seslendiği Adana mitingine katılımın yüksek düzeyde gerçekleştirildiğini belirterek, "Örgüt olarak dik, diri ve canlıyız. İstasyon Meydanı Cumartesi günü Kasım Gülek Köprüsü'ne kadar doldu. Resmi rakamlara göre 81 bin, bizim rakamlarımıza göre 100 bin kişi liderimizi dinlemeye geldi" dedi.

Seçimlerine hazır olduklarını belirten Sağlam, "Beklenen sonuç olarak merkezin tamamını alacağımızı da söylemek istiyorum. 7 Mart mitingi Adana'da liderin hangi parti olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Tek rakibimiz şu anda CHP" diye konuştu.

Adana'da gerginliğin tarafı olmak istemediklerini vurgulayan Sağlam, şunları söyledi: "Adana'da seçimlerin demokratik ortamda, bir şölen halinde geçmesini sağlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti, herkesin, her kurumun, her partini kurallara uyması zorunlu. İl ve ilçe seçim kurulunun kararları var. Bu karar doğrultusunda gerekli olanların yapılması gerekir. Özellikle afişleme ve bayraklamada seçim kurulunun kararlarına uyulması gerekiyor. Biz bunlara uyacağız. Diğer partilerin de buna uyacağını inanıyorum. 29 Mart'tan sonra Adana'da yaşam devam edecek. Toplumsal barışı bozacak tüm davranışlardan kaçınılması gerekir."
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:04:22
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 15:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?