3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sağlık kampüslerinde sona yaklaşıldı

''Sağlık Şehirleri Projesi" kapsamında büyük kentlerde kurulacak sağlık kampüsleriyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. 

Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, "Sağlık Şehirleri Projesi" kapsamında büyük kentlerde, 8-10 hastanenin bir arada bulunduğu, içerisinde helikopter pisti, otel, araştırma merkezi ve sosyal alanların yer aldığı sağlık kampüsleri kurulacağını, kampüslerle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Bu konuda gerekli açıklamanın yakın zamanda Sağlık Bakanlığı'nca yapılacağını ifade eden Ünüvar, "Çalışmalar son raddeye geldi. İnşallah çok yakında bu konuda detaylı konuşabilecek hale geleceğiz. 'Hastaneler şehri' olarak adlandırılan kampüslerde 8-10 hastane, helikopter pisti, otel ve sosyal alanlar gibi her türlü imkan olacak. Yapılacak kampüslerle ilgili fizibilite çalışmaları devam ediyor" dedi.
 
Ünüvar, kurulacak sağlık kampüsleriyle, o şehirlerin ihtiyaçlarının büyük oranda karşılanmış olacağını belirtti. 

Sağlık kampüsleri; nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara, Trabzon, Samsun, Van, Erzurum, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa'da kurulacak.

"ADANA, ORTADOĞU'DA LİDER OLABİLECEK BİR KENT" 

Adana'da artan sağlık yatırımlarına da dikkat çeken Ünüvar, Adana'nın; tarihi, sahip olduğu jeostratejik konumu, hitap ettiği kitle ve geleceğiyle çok önemli bir şehir olduğunun altını çizdi. Ünüvar, "Adana, tartışmasız bölgenin lideri. Hatta Ortadoğu'da lider olabilecek bir kent. Dolayısıyla yatırımcı potansiyele gelir. Bugüne, yarına bakar, potansiyel varsa yatırıma gelir. Adana, yatırım için uygun bir şehir olarak görüldüğü için yatırım yapılıyor" diye konuştu. 

Adana'da kamunun da önemli sağlık yatırımları bulunduğuna işaret eden Ünüvar, şunları söyledi:
"400 yataklı hastaneyi hızla bitireceğiz. Adana Devlet Hastanesi'nin olduğu yerin arka tarafında kamulaştırılan alan var, onunla ilgili çalışmalar bitmek üzere. Oraya da yeni bir hastane yapılacak. Sosyoekonomik açıdan düşük seviyede olan vatandaşlarımızın yaşadığı o bölgede yeni bir hastanenin olması gerekiyor." 

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, sağlık kampüsünün Adana'da nereye kurulacağına henüz karar verilmediğini, ancak alternatiflerin değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 10:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?