4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sağlık TIR'ı Ceyhan'da

Türk Androloji Derneği'nin, Bayer Türk ve Planet İstanbul Turizm’in desteği ile Ceyhan Belediyesi'nin de katkılarıyla gerçekleştirilen, "Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz" Projesi kapsamında hazırlanan Sağlık TIR’ı Ceyhan’a geldi. Proje kapsamında yaklaşık bin kadar Ceyhanlı erkeğe ücretsiz şeker, tansiyon ve yağ kütle oranı ölçümü gibi taramalar yapıldı.

Erkeklerin ekonomik sorumlulukları yüzünden sağlıklarına diğer aile fertleri kadar dikkat etmediğini belirten Planet İstanbul Turizm Operasyon Sorumlusu Yavuz Balta, bu projenin erkelere yönelik ilk proje olduğunu söyledi.

Balta, "Erkeklere yönelik dünyada yaptığımız araştırmalarda ulaştığımız tek bir sonuç var. Erkeklerin diğer aile fertlerine göre biraz daha kendini sağlık anlamında arka planda bırakmasıdır. Erkek, eşi veya çocuğu hasta ise onu hemen doktora götürür tedavi ettirmeye çalışır ama kendi sağlığını, daha çok ekonomik sorumluluk üstlendiği için hep arka planda bırakmaktadır. Bu projede gerçekten 'Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz' diyerek erkeklere yönelik oluşturduğumuz ilk projedir" dedi.

Cinsel problemlerin başka sağlık sorunları ile birlikte gün yüzüne çıktığına dikkat çeken Balta, "Eğer bir erkek cinsel fonksiyon bozukluğu yaşıyorsa, mutlaka vücudunun başka bir yerinde de sorun vardır. Tansiyon, şeker, obezite, bel çevresi ölçüsü gibi dolaşım sisteminden kaynaklanan bazı problemler cinsel organ üzerinde de mutlaka etkilidir. Bu durum cinsel fonksiyon rahatsızlıklarına yol açabilmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 22:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?