3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sağlıkçılara aile planlaması eğitimi

Adana’da Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 68 Aile Planlaması Danışmanlığı Kursunda 900’ü aşkın doktor, hemşire ve ebeye “Aile Planlaması Danışmanlığı” eğitimi verildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Ana ve Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Şube Müdürü Dr. Mutlucan Karaman, Adana’da, bölgedeki illerde başta aile planlaması olmak üzere birçok eğitim verildiğini söyledi.

2008 yılında 9 kurs düzenlenerek 110 aile hekimi uzmanı, aile hekimi, hemşire ve ebeye aile planlaması danışmanlığı eğitimi verildiğini anımsatan Dr. Karaman, “Bugüne kadar 68 kurs düzenledik. Bu kursa başta Adana kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan 900’ü aşkın doktor, ebe ve hemşireye Aile Planlaması danışmanlığı eğitimi verdik. Bu eğitimler son derece önemli. 2009 yılında her ay bir eğitim gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

AÇSAP Şube Müdürü Dr. Mutlucan Karaman, kurslarda doktorların 15, yardımcı sağlık personelinin ise 20 iş günü Aile Planlaması Danışmanlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, meme kanseri için kendi kendine meme muayenesi, rahim içi araç uygulaması, tüm aile planlaması yöntemleri hakkında eğitim verildiğini söyledi. Karaman, şöyle konuştu:

“Anne ve bebek sağlığını korumak Aile Planlaması Danışmanlığı yapılmadan mümkün değil. 2 çocuk arasında 2 yıl ara verilmesi gerekir. 20 yaşından önce gebelik büyük risk taşıyor. Bu nedenle aile planlaması olmazsa olmaz. Bu konuda en büyük görev doktor ve yardımcı sağlık personeline düşmektedir. Eğitim alan doktor, ebe ve hemşirelerimiz öğrendikleri yada tazeledikleri bilgilerini görev yaptıkları bölgelerde yaşayanlarla paylaşıyor ve aile planlamasına büyük destek veriyorlar.”

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 18:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?