4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Sağlıkçılara domuz gribi aşısı

ADANA'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI

Türkiye'de bugün itibariyle 9 kişinin ölümüne neden olan Domuz Gribi'nin aşısı Adana'da ilk kez sağlık çalışanlarına vuruldu.

Aşıyı önce Sağlık İşlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve gazeteciler vurdurdu.

Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik'in makam odasında ilk aşılar bugün yapıldı. Adana'da ilk aşıyı Sağlık İşlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Reşat Özdemir yaptırdı.

Özdemir, uzmanların uyarılana kulak vererek aşı yaptırdığını söyledi. Özdemir, aşının yan etkisinin olmadığını bu nedenle gönül rahatlığıyla yaptırdığını kaydetti. Aşı yaptırırken Adana'da domuz gribi tahlillerinden anında yapılacağı müjdesini de veren Özmemir, Adana Hıfzısıhha İl Müdürlüğü'nde oluşturulan özel bir laboratuarda domuz gribi tahlilleri yapılacağını ifade etti.

Özdemir'in ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu aşı yaptırdı. Akınoğlu, aşıdan çok korktuğunu ancak bir doktor olarak aşının bir zararının olmadığını kamuoyuna göstermek için aşı olduğunu belirtti. Akınoğlu, "Biz aşı olduk. Artık bize birşey olmazsa vatandaşlarda aşı olur" diye konuştu.

Akınoğlu'nun ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir'de aşı yaptırdı. Esendemir, gazetecilerin her ortamda çalıştığını ve aşı yaptırması gerekenler arasında yer alması gerektiğini vurguladı.

Esendemir'in ardından Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik aşı yaptırdı. Kemik, Adana'ya 9 bin dozun üzerinde aşı geldiğini, ilk etapta sağlık çalışanlarının aşı olacağını belirterek, "Aşıları bütün hastanelere dağıttık. Bugünden itibaren sağlık çalışanları aşı yaptırmaya başladı. Bu aşının hiçbir zararı yok. Bu nedenle vatandaşlar gönül rahatlığıyla aşılarını yaptırsın. Gelen aşılar sağlık çalışanlarının yanı sıra Hacı adaylarına vurulacak" dedi.

Kemik, daha sonraki günlerde Türkiye'ye gelecek olan 2.5 milyon doz aşıdan Adana'ya da geleceğini ve öğrencilerin aşılanacağını kaydetti.

İlk aşıyı çekmeye gelen Doğan Haber Ajansı Muhabiri Kübra Ünlüpınar ve Anadolu Ajansı Muhabiri Dilek Akın'da aşı yaptırdı.

ADANA'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
ADANA'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
ADANA'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:07:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?