5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sağlıkçılardan, 'devir' eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Teşkilatı ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Çukurova Devlet Hastanesi’nde basın açıklaması yaparak, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrini protesto etti.

SSK Adana Bölge Hastanesi iken Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte adı Çukurova Devlet Hastanesi olarak değiştirilen hastanenin bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasını, önce CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan yaptı. SSK hastanelerinin devrine tepki gösteren İl Başkanı Serdar Seyhan, "İktidarın, SSK hastanelerini ne hale getirdiğine tanık olmak, sigortalıların tedavi uğruna nelere katlanmak zorunda bırakıldıklarını yerinde görmek üzere buradayız. CHP olarak hep uyardık. ’Halkın sağlığıyla oynamayın’ dedik. ’SSK işçinin malıdır, başka birine veya başka bir kuruma devredemezsiniz’ dedik. ’Hastanelerdeki tıkanıklığın çözümü, başka yerlere devirle değil, sistemde reform yapılmalı’ dedik, dedik ama hep biz dinledik" diye konuştu.

SSK hastane ve dispanserlerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle sorunun çözümlenmediğini savunan SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen ise, "İlk 5 günde görüldü ki, kuyruklar iyice arttı. Uzun süre bekleyişlere rağmen ilaçlar alınamadı ve personel ’Ne olacağım?’ endişesiyle huzursuz bir ortamda çalıştı. Kısaca AK Parti Hükümeti’nin dağı fare doğurdu" diye konuştu.

Doktor, hemşire ve sağlık personelinin yanı sıra işçilerin de katıldığı basın açıklamaları, hastaların şaşkın bakışları arasında sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 15:31:20
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 13:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?