3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sağlıksız üretim yapan işyerine baskın

Adana'da zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, izinsiz ve sağlıksız koşullarda şekerleme üretimi yapıp ünlü markaların etiketleriyle piyasaya süren bir iş yeri ortaya çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Seyhan Belediyesi zabıta ekipleri, Mirzaçelebi Mahallesi'nde bir depoya yaptıkları baskında, iş yeri açma ruhsatı bulunmayan ve sağlıksız ortamda şekerleme, çikolata ve ezme imalatı yapıp bunları ünlü markaların etiketleriyle piyasaya sürüldüğünü tespit etti.

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Çay, zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimler sırasında söz konusu iş yerinde bulunan satışa hazır durumda 35 koli içinde birer kilogramlık fıstıklı ezme, 2 çuval şekerleme ile 1 kilo 800 gramlık paketler halinde 142 koli cevizli ezmeye el koyulduğunu bildirdi.

Üretim izni bulunmayan iş yerinde, sağlıksız koşullarda üretildiği tespit edilen tüm şekerleme, çikolata ve ezmenin imha edildiği, iş yeri sahibi Y.Ş. hakkında da Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 12:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?