5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sağlıkta bir efsanenin sonu

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Karşıyaka Dispanseri’nin Sağlık Bakanlığı’na devriyle birlikte hizmet sunumunun sona erdirilerek kapatılacak olması, SSK’lıların tepkisine neden oldu.

SSK’nın sahibi olduğu sağlık tesislerinin Sağlık Bakanlığı’na devrini öngören çalışmalar çerçevesinde, merkez Yüreğir İlçesi’ndeki SSK Karşıyaka Dispanseri’nin kapatılması kararı, dispanserden sağlık hizmeti alan SSK’lıların tedirginliğine yol açtı.

Bu ayın 19’unda devri kesinleşen ve 1969 yılında kurulan SSK Karşıyaka Dispanseri laboratuarları, röntgen cihazları ve 16 doktoru toplam 55 personeli ile geçen yıl 231 bin kişiye hizmet verdi. 500 bin nüfuslu ilçede Devlet Hastanesi’nden sonra kamuya ait en büyük sağlık kurumu konumundaki dispanserin, Sağlık Bakanlığı’na devredilmeyip SKK tarafından idari bina olarak kullanılacağı iddiaları da tepkileri artırdı.

Dispanserin idari binaya dönüştürülmesi ya da hizmet sunumunun bir şekilde sona erdirilmesi halinde, SSK’lıların çok uzak olan hastanelere gitmek zorunda kalacağını belirten vatandaşlar, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Sultan Avan adlı SSK’lı vatandaş, "Bu dispanser kapatılırsa çektiğimiz sıkıntı bin kat artar. Yetkililer bu karardan vazgeçmeli" derken Abdi Dağtekin de, "Buranın kapatılması Yüreğirli vatandaşları perişan eder. Yetkililer, buranın sağlık hizmeti sunumunu sona erdirmemeli. Bu büyük bir yanlış olur" diye konuştu. Orhan Karakaya adlı vatandaş ise, "Mevcut tesisler Yüreğir’e yetmezken, böyle bir uygulama vatandaşa eziyet anlamı taşır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 00:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?