5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Sağlıkta reklam uyarısı

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, özellikle yerel basın organlarında sağlık hizmetlerinin reklamının sıklaştığını belirterek, hem sağlık kuruluşlarını hem de basın-yayın organlarını uyardı.

Dr. Osman Küçükosmanoğlu, düzenlediği basın toplantısında, sağlık hizmetlerinin reklam ve tanıtımının yasak olduğunu hatırlattı. Ancak buna rağmen özellikle yerel basın organlarında sağlık hizmetleriyle ilgili reklam ve ilanların artığını ifade eden Küçükosmanoğlu, mevzuata aykırı davranan hekimlerin Türk Tabipler Birliği Disiplin Yönetmeliği’ne göre, mevzuata uygun olmayan ilan ve reklamları yayınlayan basın-yayın kuruluşlarının ise 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği "Reklam Kurulu" tarafından cezalandırılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Yerel bazda yapılan ilan-reklamlara karşılık faaliyeti durdurma veya düzeltme ile 3 milyar 500 milyon lira para cezasının öngörüldüğünü belirten Küçükosmanoğlu, söz konusu ilan-reklamın yaygın basında yer alması halinde ise para cezalarının 10 katına kadar uygulanabileceğini söyledi.

Sektörle ilgili ilan-reklam yasağının tespit edilmesi halinde Adana Tabip Odası’na bildirilmesi çağrısında bulunan Küçükosmanoğlu, kendilerine iletilen şikayetlerin değerlendirileceğini, ilgili kişiler hakkında soruşturma başlatılacağını, ayrıca yayıncı kuruluş hakkında ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu’na şikayet edileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 14:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?