2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Sahte anketçilere dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bazı kişilerin Büyükşehir Belediyesinden geldiklerini söyleyerek yerel seçim anketi yaptıklarını ve halkı rahatsız ettiklerini belirterek, vatandaşları bu kişilere karşı uyardı.

Durak, yaptığı açıklamada, bazı kişilerin apartmanlara girerek dairelerin kapısını çalıp “Büyükşehir Belediyesi’nden geliyoruz. Yerel seçimler için anket yapıyoruz. Oyunuzu kime vereceksiniz?” diye sorduklarını ve insanları rahatsız ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir anket yaptırmadığını kaydeden Durak, Adana halkını bu tip kişilere inanmamaları konusunda uyardı.

Kendisine yoğun şekilde gelen şikayetler üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu kaydeden Durak, “İnsanların kendilerine güvenmeleri ve sorularına rahatlıkla cevap vermeleri için Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanıyorlar. Hemşehrilerime sesleniyorum; Büyükşehir Belediyesi böyle bir anket çalışması yapmıyor. Belediyemizin adını kullanıp vatandaşlarımızın evlerinin kapısını gelişi güzel saatlerde çalarak hem onları rahatsız ediyorlar, hem de ısrarcı tavırlarıyla şahsıma ve belediyemize karşı tahrik ediyorlar. Öncelikle bu uyanıklar şunu iyi bilmelidir ki; yaptıkları iş yasalara aykırıdır. Ayrıca ben anket yapacak olursam, 5 yıl önce olduğu gibi, su faturaları ile evlere ulaşan ‘Önce Adana Gazetesi’nin beraberinde anket formu yollar, açık kimliğimi ve imzamı koyarak bizzat görüşünüze başvururum. Adanalı hemşehrilerimi, bu tip insanlara inanmamaları ve güvenlikleri için kapılarını açmamaları konusunda uyarıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?