3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Sahte deterjan imalathanesine baskın

Adana'da yüküyle birlikte çalınan kamyonu arayan ekipler, buldukları depoda sahte deterjan imalathanesi ele geçirdi.

Hem hırsızlık şebekesini hem de sahtecilik çetesini çökerten polis, 3 ton sahte deterjan ve 110 bin dolar değerinde ambalaj makinesi ele geçirdi.

Nakliyecilik yapan 45 yaşındaki Ömer Köse'ye ait 01 GF 887 plakalı sunta yüklü kamyon, şoförlük yapan amca oğlu 33 yaşındaki Ömer Köse'nin Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evinin önünden gece kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

Sahura kalktığında kamyonun çalındığını fark eden Ömer Köse, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu. Gebze'den yüklediği 20 ton ağırlığında ve yaklaşık 25 bin YTL değerinde sunta ile kamyonun bulunması için Oto Hırsızlık Büro Amirliği ile Bağlar Polis Merkezi Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler kısa süren araştırmadan sonra, kamyonu Ova Mahallesi 106 Sokak'ta depo olarak kullanılan bir binanın önünde, üzerindeki suntalar boşaltılırken buldu.

Kamyona el koyan ekipler, depoyu kiralayanın oto hırsızlık, sahtecilik gibi suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan Ali Ç. olduğunu, çalışanların kamyonu boşaltmak için kiralanan hamallar olduğunu belirledi.

Ali Ç.'ye ait depoda inceleme yapan ekipler, tanınmış markalara ait deterjanların çok sayıda taklitleri ile ambalajlarını ele geçirdi. Kamyon ile üzerindeki yük, olay yerinde sahiplerine teslim edilirken, Ali Ç.'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Depoda yaklaşık 3 ton sahte deterjan ve deterjan yapımında kullanılan çok sayıda makine ele geçirildi. İmalathanede ele geçirilen ve değeri 110 bin dolar olan ambalaj makinesinin Türkiye'de sadece bir firmada olduğu kaydedildi. İmalathanede bulunan sahte deterjanlar yok edilmek üzere taşındı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?